FOTO  Afacere născută din pasiune: o fermă bio din judeţul Prahova face furori în Capitală. Antreprenorii îşi vând produsele ecologice în două locaţii

  • Familia Constantinescu deţine o fermă cu produse ecologice în judeţul Prahova
  • Antreprenorii îşi vând produsele în două locaţii din Capitală
  • Produsele de la ferma vegetală sunt ecologice, netratate chimic
22539 afișări
Imaginea articolului Afacere născută din pasiune: o fermă bio din judeţul Prahova face furori în Capitală. Antreprenorii îşi vând produsele ecologice în două locaţii

Afacere născută din pasiune: o fermă bio din judeţul Prahova face furori în Capitală. Antreprenorii îşi vând produsele ecologice în două locaţii

Unele afaceri se nasc dintr-un simplu hobby. Este şi cazul Alinei Constantinescu, medic veterinar la bază, care în 2012 şi-a făcut propria grădină de fructe şi legume în spatele casei, care ulterior s-a trasnformat într-o adevărată fermă vegetală ecologică, cu produse netratate chimic. Familia Constantinescu are două puncte de lucru în Capitală unde vei găsi de la verdeţuri şi fructe, până la vinuri sau brânzeturi bio, care provin atât din producţia proprie, cât şi din alte state europene.
 
ALINA CONSTANTINESCU, administrator fermă vegetală ecologică: Sfecla galbenă şi sfecla chioggia. Faceţi feliuţe foarte subţiri. Puse aşa frumos pe o farfurie cât mai artistică, stropite cu ulei de măsline, cu sare şi cu oţeţ. Ferma Nasul Roşu a luat naştere din pasiunea noastră de a mânca sănătos, a ne hrăni copiii în mod cât mai curat şi natural. Un produs care nu este tratat cu substanţe chimice, de sinteză şi nu sunt organisme modificate genetic. Ne trec pragul epiceriilor persoane ca şi noi, oameni care pun preţ pe sănătate şi ştiu că a mânca sănătos în fiecare zi este cea mai eficientă metodă de a nu ne îmbolnăvi, persoane cu venit peste medie. Este un business din care să ieşi bogat spiritual şi să poţi lăsa ceva copiilor tăi. E dificil să disec până unde am investit într-o pasiune şi de unde a început afacerea. 
 
În pandemie consumatorii aleg să mănânce mai sănătos şi îşi cheltuie banii mult mai calculat, spune Alina. Şi să ştii că dacă nu poţi ajunge la aprozar, produsele pot fi livrate la uşa ta. 
 
DRAGOŞ, client: Hahaha. Spanacul şi pătrunjelul m-au făcut să vin astăzi. Altfel veneam mâine. Caut verdeaţă şi caut produsele pe care le au de dinainte de a se deschide magazinul de aici.
 
Reporter: Cat de des veniti aici la cumparaturi?
Client: Săptămânal.
Reporter: Cam câţi bani cheltuiţi în medie pe zi când veniţi?
Client: Nu ştiu, între 200 şi 400 de lei, cam aşa. 
 
Cele două puncte de lucru din Capitală sunt deschise de miercuri până sâmbătă, iar clienţii lasă în medie pe zi când vin la cumpărături în jur de 200 de lei. Pe o verdeaţă vei plăti 4,5 lei per kilogram, de exemplu, iar pentru un kilogram de mere – 9,5 lei.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici