Apple a vândut mai puţine iPhone-uri în ultimul trimestru fiscal din 2017. Utilizatorii aşteaptă cel mai nou model de telefon al companiei

Apple a vândut 50,8 milioane de iPhone-uri în ultimul trimestru fiscal din 2017, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce sugerează faptul că utilizatorii aşteaptă lansarea ultimului model, potrivit Bloomberg.

428 afișări
Imaginea articolului Apple a vândut mai puţine iPhone-uri în ultimul trimestru fiscal din 2017. Utilizatorii aşteaptă cel mai nou model de telefon al companiei

Apple a vândut mai puţine iPhone-uri în ultimul trimestru fiscal din 2017. Utilizatorii aşteaptă cel mai nou model de telefon al companiei (Imagine: apple.com)

Apple a vândut 50,8 milioane de iPhone-uri în trimestrul care s-a finalizat la 1 aprilie, mai puţin faţă de acceaşi perioadă a anului precedent, când au fost vândute 51,2 milioane de telefoane.

„Remarcăm că este o pauză în achiziţiile iPhone, care credem că se datorează rapoartelor constante, care au apărut mai repede, despre viitoarele modele iPhone”, a spus directorul general al Apple, Tim Cook, în cadrul unei conferinţe.

În trecut, Apple schimba forma unui iPhone odată la doi ani. Modelul iPhone 7, lansat în septembrie, avea trăsături similare cu predecesorul, extinzând, astfel, ciclul la trei ani. Acest lucru ar fi putut încuraja mai mulţi clienţi să amâne cumpărarea, scrie Reuters.

Firma cu sediul în Cupertino, California a prognozat venituri de 45,5 miliarde de dolari pentru trimestrul actual, care se bazează pe succesul viitorului iPhone.

Vânzările iPhone au scăzut, iar Apple a pierdut din cota de piaţă din China, o sursă majoră de creştere, anul trecut, pe fondul competiţiei generate de rivalii locali precum Huawei, Oppo şi Vivo.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici