Aproximativ 24 de milioane de locuri de muncă ar putea fi create datorită economiei verzi

Un total de 24 de milioane de locuri de muncă ar putea fi create până în 2030 în situaţia în care vor fi implementate politicile corecte către dezvoltarea unei economii verzi, se arată într-un raport conceput de Organizaţia Internaţională a Muncii (ILO).

1344 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 24 de milioane de locuri de muncă ar putea fi create datorită economiei verzi

Aproximativ 24 de milioane de locuri de muncă ar putea fi create datorită economiei verzi

Defalcat pe regiuni, numărul de locuri de muncă ar putea creşte cu două milioane în Europa şi în zona Pacificului, cu 14 milioane în Asia şi cu trei milioane în cele două continente americane.
În acelaşi timp, un total de şase milioane de locuri de muncă ar putea fi pierdute, Africa şi Orientul Mijlociu urmând a fi cele mai afectate de pe urma acestor transformări.

Pe fondul contracţiei industriei petroliere şi a activităţii de minerit, numărul locurilor de muncă din Africa ar putea scădea cu 0,04%, iar în Orientul Mijlociu cu 0,48%.

De altfel, Organizaţia Internaţională a Muncii a mai concluzionat şi că, la nivel global, industria extractivă şi de prelucrare a petrolului vor fi cele mai afectate sectoare economice.

Raportul mai prevede şi crearea unei cifre estimative de 2,5 milioane de locuri în sectorul energiei verzi, şi a altor şase milioane de locuri de muncă generate de tranziţia către economiile circulare, ce includ activităţi precum reciclarea sau reparaţia bunurilor - în locul aruncării lor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici