Băncile britanice, somate să pregătească planuri pentru situaţia destrămării zonei euro

Directorul Autorităţii britanice pentru Servicii Financiare (FSA) le-a cerut miercuri principalelor bănci din Marea Britanie să accelereze planurile de urgenţă pentru situaţia destrămării zonei euro.

606 afișări
Imaginea articolului Băncile britanice, somate să pregătească planuri pentru situaţia destrămării zonei euro

Băncile britanice, somate să pregătească planuri pentru situaţia destrămării zonei euro (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Sky News, directorul Autorităţii britanice pentru Servicii Financiare (FSA), Hector Sants, a adresat acest avertisment în cadrul unei întâlniri private cu directorii de la Barclays, HSBC, Lloyds Banking Group, RBS, Santander UK şi Standard Chartered.

Deşi reuniunea nu a avut ca scop principal adresarea acestui avertisment, Sants a îndemnat instituţiile bancare britanice să înceapă efectuarea unor teste de rezistenţă în cadrul planurilor pentru situaţii de urgenţă. Cu toate acestea, directorul FSA a refuzat să ofere instrucţiuni specifice sau să evoce posibile scenarii detaliate.

Potrivit unor surse apropiate de Sants, avertismentul acestuia se referă la elaborarea "planurilor de urgenţă necesare în situaţii de acest fel".

Impactul unei destrămări a zonei euro asupra băncilor britanice ar varia în funcţie de expunerile acestora la datoriile statelor din zona monedei unice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici