Borza a schimbat directori ai sucursalelor Hidroelectrica din Bistriţa şi Porţile de Fier

Avocatul Remus Borza, proprietarul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a schimbat mai mulţi directori ai sucursalelor din Bistriţa şi Porţile de Fier, "în urma constatării unor disfuncţionalităţi în management".

2322 afișări
Imaginea articolului Borza a schimbat directori ai sucursalelor Hidroelectrica din Bistriţa şi Porţile de Fier

Borza a schimbat directori ai sucursalelor Hidroelectrica din Bistriţa şi Porţile de Fier (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"În urma constatării unor disfuncţionalităţi în managementul sucursalelor, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a operat o serie de schimbări la nivelul conducerii acestor structuri teritoriale. Astfel, Romică Grigoriu a fost revocat din funcţia de director al sucursalei Bistriţa, fiind înlocuit cu Dan Besleaga. De asemenea, a fost revocat şi Cornel Melinte din funcţia de director producţie, fiind înlocuit cu Gabriel Crihan. Cu aceeaşi dată, Catană Cristiana-Anca a fost revocată din funcţia de manager de proiect", se arată într-un comunicat al Euro Insol.

Din august 2013 până în prezent, Besleaga a fost inginer şef la Sucursala Hidroelectrica-Serv Bistriţa. În perioada 1994-2000, el a fost director de uzină la Uzina Dimitrie Leonida - Stejaru, iar între 2000 şi 2002 a fost director tehnic în cadrul SH Bistriţa, Piatra Neamţ. Din 2002 până în 2009 a fost director al Hidroserv Bistriţa, după care a ocupat funcţia de director tehnic în cadrul aceleiaşi companii, până în august 2013, când filialele Hidroserv au fuzionat şi s-a înfiinţat Hidroelectrica - Serv.

Noul director de producţie al sucursalei Bistriţa, Gabriel Crihan, şi-a început activitatea ca inginer exploatare Stejaru în anul 2003, iar în perioada 2007-2010 a fost şef atelier exploatare Stejaru. Din 2010 până în 2013 a fost şef de secţie la Uzina Dimitrie Leonida, iar anul trecut a fost numit director de uzină la Uzina Dimitrie Leonida din cadrul SH Bistriţa, pentru ca apoi să ocupe până la această dată funcţia de inginer şef de uzină în aceeaşi unitate.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica l-a schimbat din funcţie şi pe directorul de producţie de la sucursala Porţile de Fier, Dragoş Novac, iar la Uzina Târgu Jiu, din cadrul aceleiaşi sucursale, a numit un nou inginer şef, în persoana lui Constantin Rusta. Novac a fost înlocuit de Ioan Drăghici.

"Administratorul judiciar a luat act de demisia lui Cătălin Tilea din funcţia de inginer şef al Uzinei Târgu Jiu şi de pensionarea anticipată a lui Constantin Guran, directorul de exploatare de la Porţile de Fier", se mai arată în comunicatul Euro Insol.

Noul director de producţie al sucursalei Porţile de Fier, Ioan Drăghici, a fost director tehnic la SH Haţeg în perioada 1991-2009, iar din martie 2009 până în anul 2011 a ocupat poziţia de director al aceleiaşi sucursale.

Inginerul şef al Uzinei Târgu Jiu numit de Euro Insol, Constantin Rusta, a fost din 2011 până în prezent manager de proiect în cadrul UHE Târgu Jiu. În perioada 1995-2002 a ocupat funcţia de şef atelier exploatare Jiu la SH Târgu Jiu, urmând ca apoi să fie numit şef serviciu IT&C în cadrul aceleiaşi sucursale până în anul 2007, când a trecut în cadrul Hidroelectrica - Executiv pe postul de şef Serviciu Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii. În perioada 2010-2011 a fost director Program Retehnologizare.

La începutul săptămânii, Euro Insol a anunţat că numit noi directori în cadrul companiei Hidroelectrica, Aurel Cocioran fiind promovat ca director al direcţiei dezvoltare-retehnologizare, din funcţia de manager de retehnologizare, poziţie pe care a fost adusă Daniela Iordănescu, de la Litostroj Power Slovenia.

Compania de stat Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă în luna februarie, după ce a trecut printr-o astfel de procedură în perioada iunie 2010-iunie 2013.

Hidroelectrica are o capacitate de producţie instalată de 6.400 MW, reprezentând circa o treime din totalul unităţilor de producţie din România, şi asigură anual circa 30% din necesarul de electricitate.

Compania este Hidroelectrica este controlată de stat, care deţine 80,05% din acţiuni, iar diferenţa de 19,95% din titluri este în portofoliul Fondului Proprietatea (FP).

În acordul cu FMI este prevăzută lansarea unor oferte publice iniţiale la finele lunii iunie pentru 15% din acţiunile statului la Hidroelectrica.

La începutul săptămânii trecute, managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny, spunea că listarea va fi realizată cel mai probabil anul viitor, după ieşirea din insolvenţă.

În aceeaşi zi, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a afirmat într-un comunicat că listarea Hidroelectrica la Bursa de la Bucureşti şi eventual de la Londra va genera o infuzie de capital de 300 - 500 milioane euro, bani ce vor fi alocaţi în retehnologizarea centralelor de mare putere şi finalizarea investiţiilor în capacităţi noi de producere a energiei electrice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici