Cafea din curmale şi floarea soarelui. O companie investeşte milioane în cea ce consideră că va fi viitorul cafelei

Suntory Holdings, o mare companie producătoare de băuturi, a făcut o investiţie de mai multe milioane de dolari într-o companie nou înfiinţată care foloseşte curmale şi seminţe de floarea-soarelui în loc de boabe de cafea, relatează Bloomberg.

1060 afișări
Imaginea articolului Cafea din curmale şi floarea soarelui. O companie investeşte milioane în cea ce consideră că va fi viitorul cafelei

Cafea din seminţe de curmale şi floarea soarelui. O companie investeşte milioane în cea ce consideră că va fi viitorul cafelei

Suma exactă nu a fost dezvăluită, dar Atomo Coffee, cu sediul în Seattle, a declarat joi că investiţia va sprijini misiunea sa de a limita defrişările şi alte efecte ale producţiei de cafea asupra mediului.

Industria cafelei este una dintre cele mai vulnerabile din lume la schimbările climatice. Plantele care produc boabe de arabica - cele mai răspândite la nivel mondial - se dezvoltă în regiuni răcoroase, cu sezoane ploioase şi uscate distincte. Însă încălzirea globală determină reducerea acestor regiuni.

Atomo a declarat că instalaţia sa de procesare va fi pusă în funcţiune săptămâna viitoare şi va procesa anual până la 12 milioane de sâmburi de curmale obţinuţi de la fermierii locali, devenind astfel cea mai mare fabrică de acest tip din lume. Atomo intenţionează, de asemenea, să deschidă o instalaţie de prăjire a seminţelor în luna martie.

Parteneriatul "reflectă obiectivul nostru de a reimagina industria cafelei pentru a fi atât plăcută, cât şi prietenoasă cu mediul înconjurător", a declarat directorul executiv al Atomo, Andy Kleitsch, într-un comunicat.

Produsul Atomo, care oglindeşte structura moleculară a cafelei convenţionale şi este preparat în acelaşi mod, va fi vândut prin parteneriate cu cafenele. Gumption Coffee din New York va fi primul magazin care va vinde zilnic Atomo începând cu luna decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici