Camera Deputaţilor a respins o cere a PSD şi PNL de rediscutare a OUG privind acordul FMI

Deputaţii PSD şi PNL au cerut, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, rediscutarea în Comisia de buget-finanţe a ordonanţei care ratifică acordul stand-by cu FMI, însă solicitarea a fost respinsă de plen cu 73 voturi "pentru", 73 "împotrivă" şi 5 abţineri.

30 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a respins o cere a PSD şi PNL de rediscutare a OUG privind acordul FMI

Camera Deputaţilor a respins o cere a PSD şi PNL de rediscutare a OUG privind acordul FMI (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu, susţinut şi de viceliderul grupului PSD Aura Vasile, a propus retrimiterea la Comisia de buget-finanţe a raportului privind ordonanţa de urgenţă referitoare la ratificarea acordului stand-by cu FMI, pe motiv că Executivul nu este capabil să pună în practică schimbările preconizate în acordul cu FMI.

El s-a referit, în acest sens, la consolidarea politicii fiscale şi la menţinerea capitalizării băncilor.

"Acest acord produce efecte inverse, creşte fiscalitatea şi sărăceşte populaţia", a spus Nicolăescu.

Aura Vasile a adăugat că ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, trebuie să răspundă întrebărilor deputaţilor în legătură cu acest acord.

În replică, deputatul PDL Petru Călian a spus că membrii Comisiei de buget-finanţe au dezbătut şi aprobat această ordonanţă în urmă cu o săptămână, iar reprezentanţii PSD şi PNL din comisie nu au avut nicio obiecţie. El a adăugat că Pogea a fost prezent la aceste dezbateri din comisie, iar deputaţii PSD din comisie au fost de acord cu toate măsurile cuprinse în ordonanţă şi nu au depus niciun amendament.

Liderul grupului PDL Mircea Toader a apreciat că, dacă această ordonanţă nu va fi aprobată, România nu va putea accesa următoarele tranşe de împrumut de la FMI.

Propunerea de retrimtere la comisie a ordonanţei privind acordul stand-by a fost respinsă cu 73 voturi "pentru", 73 "împotrivă" şi 5 abţineri.

Ordonanţa urmează să fie supusă votului final al Camerei Deputaţilor, care este prima Camera sesizată, în timp ce Senatul este for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici