Ce cheltuieli ar suporta contribuabilii din Canada dacă Harry şi Meghan se mută în ţară: „O întreagă structură construită în jurul lor”

Contribuabilii canadieni ar putea suporta cheltuieli de securitate de milioane de dolari pe an, dacă prinţul britanic Harry şi soţia sa Meghan se mută în Canada, chiar şi o perioadă limitată, în timp ce se îndepărtează de îndatoririle regale, spun specialişti în securitate citaţi de Reuters.

2809 afișări
Imaginea articolului Ce cheltuieli ar suporta contribuabilii din Canada dacă Harry şi Meghan se mută în ţară: „O întreagă structură construită în jurul lor”

„O întreagă structură construită în jurul lor”

Ducele şi ducesa de Sussex au anunţat că renunţă la statutul de membri seniori ai Familiei regale şi au intenţia să muncească pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar, precizând că intenţionează să-şi petreacă o mare parte din timp în America de Nord.

În timp ce perechea nu a spus unde în America de Nord au planificat să locuiască, mulţi observatori au indicat Canada ca o alegere logică. Cuplul a petrecut ultimele şase săptămâni din 2019 acolo.

În aceste condiţii, Guvernul canadian ar avea probabil obligaţia legală de a le asigura securitatea, din cauza statutului lor regal, au spus experţii. „Nu cred că pot refuza securitatea oferită de guvernul din Canada”, a declarat Larry Busch, un fost ofiţer al Royal Canadian Mounted Police (RCMP), care s-a ocupat de securitatea unor lideri mondiali, inclusiv preşedinţii americani şi familia regală.

Costul ar putea ajunge cu uşurinţă în milioane de dolari, a declarat Mike Zimet, a cărui firmă de securitate din New York i-a protejat inclusiv pe senatorul american Bernie Sanders şi actorii Lin-Manuel Miranda şi Alec Baldwin.

„Dacă doresc protecţie privată, atunci o întreagă structură trebuie construită în jurul lor”, a spus el.

Nivelul de securitate de care au nevoie cei doi ar fi definit printr-o evaluare a ameninţărilor, spune Joe Balz, preşedintele GloProSec Preventative Services, o companie de securitate din Toronto, şi un fost ofiţer al RCMP care a lucrat cu familia regală şi alţi şefi de stat. "Întotdeauna va exista un idiot ciudat care provoacă un anumit tip de problemă", a spus Balz, adăugând că familia va fi mai în siguranţă în Canada decât în ​​Statele Unite, unde legile privind armele sunt mult mai îngăduitoare.

Prinţul Harry şi Meghan au spus că obţinerea autonomiei financiare este un obiectiv esenţial, dar au refuzat să spună dacă acest lucru se extinde la costul securităţii, precizând că detaliile lor privind securitatea sunt gestionate de British Home Office.

De asemenea, cei doi ar trebui să se îngrijoreze de o posibilă răpire a fiului lor, Archie, a spus Zimet, care a definit ameninţarea drept „o situaţie majoră, mai ales când vine vorba de terorişti.

Un sondaj realizat pentru compania canadiană de ştiri Postmedia a constatat că peste 60% din 1.515 canadieni chestionaţi ar sprijini numirea prinţului Harry ca guvernator general, reprezentantul reginei în Canada, care acţionează ca şef al statului în numele ei. Sondajul a avut loc pe 6 ianuarie, cu două zile înainte de anunţul cuplului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici