Ce propuneri de afaceri au primit chinezii de la investitorii români

Investitorii români plecaţi în China cu premierul Boc au prezentat firmelor locale diverse propuneri de afaceri, precum soluţii de neutralizare a scurgerilor de petrol în mare, lansarea pe piaţa asiatică a mai multor sortimente de vin şi realizarea unor proiecte de construcţii cu arhitecţi chinezi.

1364 afișări
Imaginea articolului Ce propuneri de afaceri au primit chinezii de la investitorii români

Ce propuneri de afaceri au primit chinezii de la investitorii români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul oamenilor de afaceri plecat în China cu premierul, prezentat miercuri de MEDIAFAX, include reprezentanţi ai firmelor Murfatlar, Vin Export Focşani, Crama Vânju Mare, Avi Compact, Getico Telecom, Vila Euro SRL, Rich Sport Romania, Lamar Organization, Uniqua Asigurări, Lacerta Winery, MacroLight, Devco Green, Oilfest Company, Ghildus Design System, Mobilis, Faur, Meximpex, Marsat, Mibatron, Royal Consulting, Rig Service, Tetas Rom, Comoti, Incas, Rominex Industrial, Das, Taparo, Teaha Management Consulting, precum şi ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice şi Academiei de Studii Economice.

Toţi aceşti oameni de afaceri s-au deplasat la sfârşitul săptămânii la Hong Kong, unde s-au întâlnit cu reprezentanţi ai investitorilor din regiune.

Managerul firmei Oilfest Company, Mihai Borceanu, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX că a propus firmelor chineze de profil o invenţie proprie, respectiv o substanţă care poate neutraliza scurgerile de petrol în mare, la un preţ de livrare cuprins între 8.000-10.000 euro/tonă. Acesta a susţinut că în Golful Bo-Hai din Marea Chinei de Est au fost deversate recent 6.000 tone de ţiţei, astfel că firmele chineze s-au arătat interesate de această substanţă.

La rândul lor, reprezentanţii firmei Vânju Mare au înmânat oamenilor de afaceri chinezi mai multe mostre de vin din gama "Prince Vlad" şi au convenit ca, în toamna acestui an, să îi aştepte pe chinezi în România, pentru vizite la cramă şi podgorii.

Oamenii de afaceri români au mai propus chinezilor şi înfiinţarea unor firme de arhitectură în zona Hong Kong-Shenzhen, mizând pe faptul că, după finalizarea lucrărilor de construcţie pentru organizarea Universiadei din acest an, arhitecţii aduşi în acest scop din mai multe zone ale Chinei nu mai au de lucru în prezent. Reprezentanţii firmelor româneşti de construcţii veniţi în China au declarat agenţiei MEDIAFAX că doresc să îi recruteze pe aceşti "arhitecţi cvasi-şomeri" şi să realizeze în China mai multe proiecte de arhitectură atât pentru state europene, cât şi pentru România.

Alte proiecte de colaborare discutate au fost legate de IT&C, aeronautică, mobilă, aparatură electronică medicală, în luna octombrie urmând să fie organizată de către Camera de Comerţ şi Industrie a României o nouă vizită în China.

Premierul Emil Boc se află în China pentru o săptămână, cu ocazia Universiadei de la Shenzhen, el având programate şi întâlniri cu preşedintele şi premierul chinezi, precum şi cu oameni de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici