CFR: peste 70% din vagoanele şi automotoarele utilizate sunt dotate cu sisteme de climatizare

CFR Călători anunţă că peste 70% din cele 1.200 de vagoane şi automotoare pe care le utilizează sunt dotate cu sisteme de climatizare, iar vagoanele din compunerea trenurilor InterRegio din programul Trenurile Soarelui, care circulă spre şi dinspre litoral, au astfel de sisteme.

129 afișări
Imaginea articolului CFR: peste 70% din vagoanele şi automotoarele utilizate sunt dotate cu sisteme de climatizare

CFR: peste 70% din vagoanele şi automotoarele utilizate sunt dotate cu sisteme de climatizare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

CFR precizează că instalaţiile de climatizare sunt verificate înainte de plecarea trenurilor în cursă pentru evitarea defectărilor pe parcursul călătoriei.

În cazul în care componentele electronice ale instalaţiilor de climatizare se defectează, se încearcă repararea acestora, iar dacă nu este posibil, se retrag vagoanele din compunerea trenurilor şi se redistribuie pasagerii în celelalte vagoane din tren.

„La temperaturi care pot depăşi 50 de grade Celsius la nivelul şinei, pot apărea situaţii neprevăzute şi disfuncţionalităţi ale componentelor electronice ale instalaţiilor de climatizare care îşi întrerup neprogramat funcţionarea în parcurs. Atunci când există asemenea cazuri, se iau măsuri operative de remediere dacă este posibil, în caz contrar, de retragere a vagoanelor din compunerea trenurilor şi de redistribuire a pasagerilor în celelalte vagoane din tren”, se arată în comunicatul transmis de CFR Călători.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici