China va elimina, în 2017, unele restricţii impuse investiţiilor străine

China va reduce drastic, în anul 2017, restricţiile impuse investiţiilor străine, anunţă Ministerul chinez al Comerţului, prezentând cifrele investiţiilor efectuate în anul 2016, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1270 afișări
Imaginea articolului China va elimina, în 2017, unele restricţii impuse investiţiilor străine

China va elimina, în 2017, unele restricţii impuse investiţiilor străine (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

China va reduce semnificativ, în 2017, restricţiile privind accesul investiţiilor străine, a transmis luni Ministerul Comerţului de la Beijing.

Administraţia Chinei intenţionează să accelereze deschiderea sectoarelor în care companiile străine au interese puternice de investiţii şi în care riscurile sunt ţinute sub control, a precizat Ministerul Comerţului.

Nu au fost oferite detalii despre restricţiile la investiţii care ar urma să fie eliminate. La începutul lunii decembrie, China a prezentat un proiect privind investiţiile străine care prevede "creşterea deschiderii faţă de străinătate".

Investiţiile directe nonfinanciare efectuate de firme chineze în străinătate (ODI) probabil vor atinge nivelul de 1.120 de miliarde de yuani (161 de miliarde de dolari) în 2016, în timp ce investiţiile străine directe în China vor totaliza 785 de miliarde de yuani (112,9 miliarde de dolari), a transmis luni ministrul chinez al Comerţului, Gao Hucheng, citat de site-ul ChinaDaily.cn şi de agenţia Reuters.

"În 2017, Guvernul Chinei va promova dezvoltarea sănătoasă şi ordonată a investiţiilor în străinătate şi a cooperării", a precizat Gao Hucheng, explicând că, anul următor, vor creşte dificultăţile de a menţine un flux stabil al investiţiilor străine în China, dar se vor multiplica şi sursele de volatilitate şi riscurile pentru investiţiile directe făcute de companiile chineze în străinătate.

Recent, Beijingul a anunţat o serie de măsuri de control asupra fondurilor care ies din China, inclusiv monitorizarea atentă a investiţiilor în străinătate, pe fondul volatilităţii yuanului şi scăderii rezervelor de comerţ exterior la cel mai mic nivel din ultimii aproape şase ani.

"China va încerca în continuare să stimuleze competiţia în comerţul extern şi să consolideze recentele impulsuri pozitive", a dat asigurări Gao Hucheng.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici