Chinezii cumpără un sfert din bunurile de lux la nivel mondial

Cetăţenii chinezi fac aproximativ un sfert din achiziţiile de bunuri de lux la nivel mondial, de cinci ori mai mult faţă de ponderea înregistrată în 2007 pe această piaţă, potrivit estimărilor HSBC.

362 afișări
Imaginea articolului Chinezii cumpără un sfert din bunurile de lux la nivel mondial

Chinezii cumpără un sfert din bunurile de lux la nivel mondial (Imagine: Shutterstock)

Chiar şi după creşterea ultimilor ani, piaţa luxului din China este departe de a fi matură, afirmă analiştii.

"China rămâne, înainte de toate, o piaţă pe care brandurile recrutează clienţi", se arată în studiul HSBC, citat de CNN.

Unul din factorii care susţin creşterea este expansiunea retailerilor dinspre marile centre urbane ale Chinei către oraşe mai mici, ceea ce înseamnă că magazine de lux se deschid pentru prima dată în oraşe care au, însă, populaţii apropiate de Paris sau San Francisco.

Factorii culturali contribuie, de asemenea, la evoluţia pieţei. Urmând trendul din ţările dezvoltate, chinezii bogaţi şi cei din clasa de mijloc simt nevoia de a cheltui.

"În timp ce gradul de recunoaştere este încă scăzut pentru unele branduri, iar penetrarea în oraşele de rang doi este limitată, superbogaţii Chinei cheltuie mai mult pe bunuri de lux decât cei din Vest", scriu analiştii HSBC.

Chinezii fac o mare parte din achiziţiile de bunuri de lux în afara Chinei continentale, pentru a evita plata unor taxe mai ridicate. Astfel, doar 10% din cumpărăturile din această categorie au loc în China, în timp ce chinezii sunt responsabili pentru 25% din piaţa mondială a luxului.

Taxele mai mici nu sunt singurele motive care atrag cumpărătorii chinezi în alte ţări. Serviciile magazinelor sunt, de obiciei, de o calitate mai ridicată pe pieţele dezvoltate, în timp ce falsurile sunt mai rare. În plus, chinezii bogaţi călătoresc tot mai des în străinătate.

În Australia, de exemplu, vizitatorii din China chltuiesc în medie 3.000 de dolari, comparativ cu doar 1.000 de dolari pentru turiştii americani şi europeni, potrivit analizei HSBC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici