Ciolacu: Inflaţia a ajuns la o cifră. La alimente de bază preţurile au scăzut şi cu 30-40%

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a spus, la începutul şedinţei de guvern de joi, că inflaţia din România a coborât la o cifră.

241 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Inflaţia a ajuns la o cifră. La alimente de bază preţurile au scăzut şi cu 30-40%

Ciolacu: Inflaţia a ajuns la o cifră. La alimente de bază preţurile au scăzut şi cu 30-40%

Potrivit Ziarului Financiar, premierul s-a referit cel mai probabil s-a referit la inflaţia din luna iulie 2023. În iunie 2023, cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS), inflaţia era de 10,3%. Vineri, INS publică un nou raport despre inflaţie, aferent lunii iulie 2023.

„În loc de invenţii precum penuria falimentul şi alte grozăvii, astăzi realitatea arată că sunt preţuri 30-40% mai mici la anumite produse de bază. Mai mult, inflaţia este cu o singură cifră”, a spus Ciolacu joi.

La începutul lui 2021, după anul pandemic 2020, inflaţia ajunsese la o valoare de manual de economie, de aproximativ 2%. Din primăvară, preţurile au început să urce şi la finalul lui 2021 inflaţia deja trecuse de 8%, ca în noiembrie 2022 să ajungă la un vârf de aproape 17%. În iunie 2023, inflaţia anuală era de 10,3%.

Ciolacu a vorbit la începutul şedinţei de guvern despre efectele ordonanţei pentru reducerea preţurilor alimentelor de bază.

„La 10 zile după intrarea în vigoare a ordonanţei privind reducerea preţurilor la alimentele de bază toată lumea vede că există o scădere semnificativă a preţurilor la anumite produse, faţă de luna trecută”, a spus premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici