Compania aviatică DAN Air va zbura începând cu 13 noiembrie din Bacău, după ce a renunţat la operarea de pe aeroportul din Braşov

  • DAN Air anunţă că începând cu data de 13 noiembrie va zbura de la Bacău, după ce a renunţat la cursele operate din Braşov.
  • Principalul motiv pentru care compania aeriană a luat această decizie a fost anunţul aeroportului privind amânarea prelungirii programului, de la 12 ore, cât funcţionează în prezent, la 16 ore.
2338 afișări
Imaginea articolului Compania aviatică DAN Air va zbura începând cu 13 noiembrie din Bacău, după ce a renunţat la operarea de pe aeroportul din Braşov

Aeroportul ar fi trebuit să extindă programul din data de 3 noiembrie, însă a amânat decizia pentru luna ianuarie a anului viitor.

Din data de 13 noiembrie, zborurile din programul de iarnă propus de la Braşov se vor opera conform programului, pentru destinaţiile principale din Europa, cu decolare şi aterizare de pe Aeroportul Bacău, urmând ca din 11 decembrie operaţiunile să fie mutate complet pe aeroportul din Bacău. În perioada 13 noiembrie – 11 decembrie, compania aeriană susţine că va asigura transport rutier pasagerilor între Braşov şi Bacău. După data de 11 decembrie, toate operaţiunile vor fi mutate la Bacău.

Compania a mai vrut în vara acestui an să renunţe la operarea de pe aeroportul Braşov, motivul fiind acelaşi, însă a renunţat în scurt timp la această decizie.

Reprezentanţii DAN Air au susţinut în vara acestui an că motivul pentru care au intrat pe Aeroportul Braşov a fost că îşi doresc să le ofere braşovenilor posibilitatea de a călători în destinaţiile europene. Dan Iuhas, CEO şi proprietar al DAN Air, este de origine din Braşov, acesta fiind principalul motiv pentru care a continuat să opereze din Braşov, deşi reprezentanţii companiei au invocat în mod costant faptul că sunt probleme, ceea ce le provoacă mari pierderi.

„În aproximativ 5 luni, DAN Air a pierdut deja 2,6 milioane de euro, iar braşovenii au pierdut 120 milioane de euro bani publici”, spune Matt Ian David, CEO DAN Air.

Cu toate că pierderile sunt atât de mari, compania a aşteptat cinci luni ca să ia decizia de a muta operaţiunile pe alt aeroport. În loc de a lua o astfel de decizie mai rapid, compania a intrat într-un conflict continuu cu autorităţile locale şi cu ROMATSA, existând acuze de ambele părţi.

În perioada 13 noiembrie – 11 decembrie, DAN Air va opera din Bacău curse către Bruxelles, Munich, Nuremberg, Stuttgart, Madrid, Barcelona şi Valencia. Începând cu 11 decembrie, compania va zbura din Bacău către Londra, Dublin, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Torino, Liverpool şi Roma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici