Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea PC Garage de către Dante International, care deţine eMAG

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania PC Garage este preluată Dante Internaţional, cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de de aceasta, printre care cesionarea a patru magazine online, informează un comuncat al instituţiei ce supraveghează concurenţa.

719 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea PC Garage de către Dante International, care deţine eMAG

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea PC Garage de către Dante International, care deţine eMAG (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Dante International S.A. deţine retailerul generalist eMAG, activ în domeniul comerţului online, cu o gamă foarte largă de bunuri de consum.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Dante Internaţional şi, implicit la scăderea presiunii concurenţiale pentru anumite categorii de produse. Ca urmare, Dante şi-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piaţa comercializarii cu amanuntul de produse nealimentare şi anume: www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro şi www.electrofun.ro.

De asemenea, Dante s-a angajat să nu se implice în activităţile cesionate pentru o perioadă de cel puţin 10 ani. Cesiunea va fi realizată sub forma unui transfer, fără întreruperea activităţii curente, pentru fiecare magazin în parte sau împreună . Totodată, Dante va depune toate eforturile pentru a menţine viabilitatea economică şi competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate şi va asigura furnizarea de produse în condiţii nediscriminatorii viitorilor cumpărători.

Dante va avea obligaţia de a pune la dispoziţia Consiliului Concurenţei informaţii referitoare la potenţialii cumpărători şi de a obţine acordul prealabil al autorităţii de concurenţă referitor la cumpărătorul desemnat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici