Consorţiul Renaissance, BT, Romcapital şi EFG are cel mai mare punctaj pentru listarea Petrom

Consorţiul Renaissance Capital cu BT Securities, Romcapital şi EFG Securities a obţinut cel mai mare punctaj la licitaţia pentru intermedierea ofertei secundare prin care statul va vinde 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP).

52 afișări
Imaginea articolului Consorţiul Renaissance, BT, Romcapital şi EFG are cel mai mare punctaj pentru listarea Petrom

Consorţiul Renaissance, BT, Romcapital şi EFG are cel mai mare punctaj pentru listarea Petrom (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Potrivit mai multor surse prezente la licitaţie, după deschiderea ofertelor financiare, consorţiul condus de Renaissance Capital, cea mai mare bancă de investiţii din Rusia, a obţinut un punctaj total de 92,5 din 100 de puncte posibile, fiind urmat la mare distanţă de consorţiul Goldman Sachs - UniCredit CA IB Securities, care a totalizat 68,6 puncte.

Pe poziţia a treia s-a plasat consorţiul Nomura - Alpha, cu 67,7 puncte, iar al patrulea punctaj a fost obţinut de Raiffeisen Capital&Investments cu Morgan Stanley. Cel mai mic punctaj dintre cei cinci competitori rămaşi în cursă l-a avut consorţiul ING Bank - UBS.

OPSPI a analizat într-o primă fază oferta tehnică depusă de şase consorţii.

În ultima fază de selecţie au fost deschise şi ofertele financiare, iar punctajul final a fost format în proporţii egale (50%-50%) din rezultatul obţinut la oferta tehnică şi cel de la oferta financiară.

Statul vrea să vândă 9,84% din acţiunile OMV Petrom din pachetul pe care îl deţine la companie, de 20,63% din titluri. Oferta secundară, estimată la 510 milioane euro, potrivit celui mai recent preţ de la bursă, va fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform celor mai recente raportări, grupul austriac de petrol şi gaze OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din acţiuni.

În oferta financiară consorţiul Renaissance Capital - BT Securities - Romcapital - EFG Securities a solicitat un comision de 0,325% din valoarea ofertei. Consorţiul Raiffeisen Capital&Investments-Morgan Stanley-Raiffeisen Centrobank, plasat pe a doua poziţie după oferta financiară, au cerut 0,7% din valoarea ofertei.

Statul vrea să vândă 9,84% din acţiunile OMV Petrom din pachetul pe care îl deţine la companie, de 20,63% din titluri. Oferta secundară, estimată la 510 milioane euro, potrivit celui mai recent preţ de la bursă, va fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit caietului de sarcini, consorţiul câştigător trebuie să finalizeze oferta de vânzare în termen de patru luni de la semnarea contractului de intermediere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici