Consultant imobiliar: Mulţi români dau avans pentru case prematur, fără să vadă cum arată locuinţa

Mulţi români dau avans pentru a rezerva un apartament în proiecte aflate încă pe hârtie, pe terenuri care nu au toate autorizaţiile luate, fără să vadă practic cum arată locuinţa pentru care iau un credit pe 30 de ani, a declarat Andreea Comşa, managing director Premier Estate Management.

3548 afișări
Imaginea articolului Consultant imobiliar: Mulţi români dau avans pentru case prematur, fără să vadă cum arată locuinţa

Consultant imobiliar: Mulţi români dau avans pentru case prematur, fără să vadă cum arată locuinţa (Imagine: Shutterstock)

"Se cumpără şi pe un teren pe care nu e nimic, un teren care nu are încă autorizare completă, nimic construit. Sunt oameni care rezervă locul fără să vadă nimic clar. E o nebunie prin Prima casă.", a mai spus Comşa.

Consultantul imobiliar a dat ca exemplu un proiect din sudul Capitalei pentru care a vândut 60 de apartamente în două luni, proiectul fiind încă în prima fază de construcţie, fără finisări.

"Oamenii se înghesuie să cumpere fără să vadă cum arată la final", a spus ea.

Decizii pripite de acest gen sunt periculoase pe termen lung, când e vorba de a contracta un credit pe 30 de ani.

"E ca un efect de turmă. Sunt clienţi educaţi, dar şi mulţi clienţi puţin educaţi, uşor de influenţat de agent, care poate fi foarte agresiv în promovare", a remarcat Comşa.

Pe de altă parte, reprezentantul Premier Estate Management spune că programul Prima Casă a fost esenţial în dezvoltarea pieţei imobiliare şi a ajutat mulţi tineri să îşi cumpere o casă.

Totuşi, sectorul trebuie să evolueze şi trebuie găsite alte soluţii de finanţare de către bănci, fără implicarea statului. În plus, Prima Casă a menţinut mare parte din domeniul rezidenţial într-o zonă de preţ care nu permite dezvoltările de calitate înaltă, iar această situaţie trebuie să înceteze, a mai spus Andreea Comşa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici