Consumatori din Italia cer Microsoft compensaţii pentru preinstalarea Windows pe PC-uri

Un grup de consumatori din Italia vrea să declanşeze un proces colectiv împotriva Microsoft în vederea obţinerii de compensaţii pentru cumpărătorii care au fost nevoiţi să achiziţioneze computere cu sistemul de operare Windows preinstalat, deşi nu doreau acest lucru.

48 afișări
Imaginea articolului Consumatori din Italia cer Microsoft compensaţii pentru preinstalarea Windows pe PC-uri

Consumatori din Italia cer Microsoft compensaţii pentru preinstalarea Windows pe PC-uri (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Asociaţia Aduc, de protecţie a consumatorilor, a anunţat, marţi, că va prezenta cazul la un tribunal din Florenţa.

Acţiunea împotriva Microsoft are loc după intrarea în vigoare, în 2010, a unei legi care permite asociaţiilor să deschidă procese în numele unor grupuri de consumatori.

Cazurile individuale au efect asupra unui număr mic de utilizatori, a declarat preşedintele Aduc, Vincenzo Donvito.

"Am decis să deschidem un proces colectiv împotriva Microsoft, având în vedere numărul mare de utilizatori implicaţi şi importanţa pieţei libere", a explicat el.

Legislaţia italiană permite acordarea de compensaţii pentru costurile suportate de reclamanţi, dar nu şi plata unor daune punitive.

Aduc a câştigat deja un caz pilot, în Florenţa, privind rambursarea costului sistemului Windows consumatorilor care au fost nevoiţi să cumpere computere cu aplicaţiile Microsoft preinstalate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici