Video Criza sanitară aruncă industria aviatică în cea mai sumbră perioadă din istoria sa

  • Airbus a raportat pentru primul trimestru din an pierderi de aproape 500 de milioane de euro
  • Costructorul european spune că a livrat cu 40 de avioane mai puţin decât în aceeaşi perioadă anului trecut
  • Preşedintele companiei a anunţat pentru primul trimestru cheltuieli de peste 8 miliarde de euro
472 afișări

 

Cel mai mare constructor de avioane din lume, Airbus, resimte din plin efectele pandemiei. Compania a anunţat pentru primul trimestru din an pierderi de 500 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o scădere de 15% a veniturilor.

Comenzile au scăzut şi ele, la fel şi livrările de avioane noi. Reprezentanţii Airbus spun că au fost livrate cu 40 de aeronave mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar până la sfârşitul anului compania va livra în total 600 de avioane, cu 263 mai puţine decât în 2019.

Sectorul aviaţiei este printre cele mai importante victime ale pandemiei. Zborurile au scăzut şi cu 90% din cauza restricţiilor de mişcare impuse. Ca urmare, Eurocontrol estimează că pierderile industriei ar putea depăşi 110 miliarde de euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici