Cum ar putea afecta coronavirusul afacerile celui mai profitabil producător de smartphone-uri din lume

Planul Apple de a creşte producţia de iPhone cu 10% în prima jumătate a acestui an s-ar putea lovi de un blocaj pe măsură ce coronavirusul se răspândeşte în China, a raportat marţi Nikkei Asian Review, citată de Reuters.

1262 afișări
Imaginea articolului Cum ar putea afecta coronavirusul afacerile celui mai profitabil producător de smartphone-uri din lume

Cum ar putea afecta coronavirusul afacerile celui mai profitabil producător de smartphone-uri din lume

Compania a solicitat furnizorilor săi, dintre care mulţi au centre de producţie în China, să fabrice până la 80 de milioane de iPhone în prima jumătate a anului 2020, a raportat Nikkei.

Apple a primit comenzi pentru 65 de milioane de iPhone-uri mai vechi şi până la 15 milioane de unităţi ale unui nou model cu preţ reduse pe care intenţionează să îl prezinte în martie.

Cu toate acestea, producţia în masă care urmează să înceapă în a treia săptămână din februarie ar putea fi amânată din cauza epidemiei.

Până în prezent, epidemia de coronavirus a ucis mai mult de 100 de persoane şi a infectat peste 4.500 în China, a blocat zeci de milioane de oameni în timpul vacanţei de Anul Nou Lunar şi a zguduit pieţele globale.

Apple a vîndut iPhone-uri de 142 miliarde de dolari în anul fiscal 2019 şi a introdus variante de telefoane cu preţuri mai mici pentru a compensa scăderea vânzărilor celei mai mari categorii de produse.

În octombrie anul trecut, Nikkei a raportat că Apple a cerut furnizorilor săi să crească producţia de modele iPhone 11 cu până la 8 milioane de unităţi, sau cu aproximativ 10%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
apple,
coronavirus,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici