Cum au supravieţuit cele mai mari companii din industria energetică din bursa românească şi ce indică rezultatele financiare

  • Romgaz are cel mai mare profit din industria energetică: 229 de milioane de lei
  • Transelectrica a trecut pe profit
  • Analiştii spun că rezultatele se pot schimba pentru că încă suntem în criză
357 afișări
Imaginea articolului Cum au supravieţuit cele mai mari companii din industria energetică din bursa românească şi ce indică rezultatele financiare

Nuclearelectrica, Romgaz, Transelectrica şi Electrica sunt companiile care şi-au prezentat astăzi rezultatele financiare pentru trimestrul doi.

În ciuda crizei financiare, nu toate companiile mari au avut probleme.

Profitul Romgaz scade cu 47% comparativ cu trimestrul doi din 2019. Chiar şi aşa, compania o duce cel mai bine dintre toate celelalte. A avut un profit de 229 de milioane de lei.

Pe locul doi, Nuclearelectrica are un profit de 128 de milioane de lei. Astfel, afacerile cresc cu 80% faţă de anul trecut.

Grupul Electrica are un profit de 190 de milioane de lei. Afacerile cresc cu 74% faţă de T2 anul trecut.

În coada clasamentului gasimTranselectrica. Are cel mai mic profit dintre toate companiile: 38,3 milioane de euro. Totuşi, este primul an când compania trece pe profit. În aceeaşi perioadă a anului trecut, Transelectrica era pe pierdere.

„Vorbim de lunile aprilie, mai şi iunie”, spune Liviu Popescu, editor Ziarul Financiar. „Analiştii consideră că, mai important decât aceste rezultate financiare în rapoartele acestor companii, se pot găsi aceste indicii ale conducerilor cu privire la perspectivele pentru perioada următoare. Mai ales având în vedere că, iată, criza nu s-a terminat.” 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici