Cum va arăta strada Lipscani peste câţiva ani: Peste 70% din spaţii vor fi ocupate de magazine

Strada Lipscani din centrul Bucureştiului, o veche arteră comercială a oraşului care încearcă să-şi regăsească identitatea, va redeveni în următorii 2-3 ani o destinaţie importantă de cumpărături, un pas important în această direcţie urmând să fie realizat săptămâna viitoare, când suedezii de la H&M vor deschide aici un magazin de 1.800 mp.

1304 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta strada Lipscani peste câţiva ani: Peste 70% din spaţii vor fi ocupate de magazine

Cum va arăta strada Lipscani peste câţiva ani: Peste 70% din spaţii vor fi ocupate de magazine

Consultanţii firmei Colliers International, care au inter­mediat tranzacţia prin care H&M a închiriat clădirea nou-construită, afirmă că mai poartă negocieri cu încă trei retaileri interesaţi să închirieze spaţii pe Lipscani, iar magazinele de îmbrăcăminte vor începe să ocupe din spaţiile în care în prezent sunt baruri şi restaurante.

„Consider că peste 2-3 ani Lipscaniul va arăta ca o arteră de shopping în adevăratul sens al cuvântului, în timp ce la Crăciunul de anul viitor va fi deja o destinaţie interesantă de cumpărături. În câţiva ani mixul de chiriaşi de pe Lipscani va fi acoperit în proporţie de 70% de magazine de îmbră­căminte, faţă de 38% în prezent“, a declarat Simina Istrate, associate director în cadrul departamentului de retail al Colliers.

Pe Lipscani sunt în prezent 51 de clădiri care au spaţii comerciale cu o suprafaţă de circa 19.000 de metri pătraţi, echivalentul unui centru comercial de dimensiunile fostului City Mall, dar 11 clădiri necesită investiţii în renovare sau consolidare, potrivit unui studiu al Colliers.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici