Declaraţii fiscale se pot depune în continuare pe hârtie la sediile administraţiilor fiscale

Declaraţiile fiscale se pot depune în continuare la sediile administraţiilor fiscale, deşi fostul preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoş Doroş anunţase că formatul de hârtie va fi complet eliminat de la începutul acestui an.

1003 afișări
Imaginea articolului Declaraţii fiscale se pot depune în continuare pe hârtie la sediile administraţiilor fiscale

Declaraţii fiscale se pot depune în continuare pe hârtie la sediile administraţiilor fiscale (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Surse din cadrul ANAF au precizat, pentru MEDIAFAX, că nu există cadrul legal pentru ca declaraţiile pe care contribuabilii trebui să le depună la Fisc să fie doar în format electronic.

Pentru a putea depune online declaraţiile este nevoie de semnătură electronică, care este eliberată de firme specializate la tarife începand de la 45 de euro si la care se adaugă costurile de reînnoire anuală a semnăturii respective.

Deoarece până pe 25 ianuarie trebuiesc depuse mai multe tipuri de declaraţii fiscale, in aceasta perioada se formează cozi la sediile administraţiilor fiscale.

În prezent, aproximativ 85% dintre contribuabili îşi depun declaraţiile online.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici