Detalii despre industria videochat-ului din România. Şeful ANAF, spune că peste 400.000 de persoane lucrează oficial în acest domeniu, sumele de bani câştigate putând fi văzute prin bănci

Lucian Heiuş, şeful ANAF, a declarat că în industria videochat-ului din România lucrează peste 400.000 de persoane. În plus sunt înregistrate 5.000 de firme cu acest obiect de activitate. El menţionează că instituţia pe care o reprezintă poate obţine toate informaţiile despre veniturile acestor societăţi, sumele de bani câştigate putând fi văzute prin bănci, scrie ZF.

2141 afișări
Imaginea articolului Detalii despre industria videochat-ului din România. Şeful ANAF, spune că peste 400.000 de persoane lucrează oficial în acest domeniu, sumele de bani câştigate putând fi văzute prin bănci

Detalii despre industria videochat-ului din România. Şeful ANAF, spune că peste 400.000 de persoane lucrează oficial în acest domeniu, sumele de bani câştigate putând fi văzute prin bănci

„Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obţin de pe platformele de videochat, aflăm orice informaţie. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcţionează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei şi de acolo primesc bani. Aceşti bani intră prin bancă, îi putem urmări”, a spus preşedintele ANAF la Digi 24.

Aceasta este prima confirmare oficială în legătură cu fenomenul videochat-ului din România, care potrivit şefului ANAF a explodat în ultima perioadă .

Până acum existau doar estimări privind industria de videochat din România, care cel puţin din perspectiva numărului de persoane care activează în acest domeniu este de peste două ori mai mare faţă de cei care lucrează în industria de IT.

„Sunt discuţii că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetăţeni români, ca să fie foarte clar. Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuţi în România şi plătiţi în România şi avem multe acţiuni de contor pe firmele de videochat. Şi cu ani în urmă erau. Mulţi nu înţelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajaţi, persoanele care prestează acea muncă şi cred că e un proces mult mai vechi. Astăzi avem instrumentele necesare pentru a putea monitoriza şi acţiona asupra acestor industrii”, a mai spus şeful ANAF la Digi 24.

Potrivit acestuia, ANAF a realizat un ghid prin care persoanele care activează în industria de videochat pot afla cum să îşi declare veniturile şi să plătească impozitele la stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici