DEZASTRU pentru a doua cea mai puternică ţară din lume. Este doar o chestiune de timp până va exploda totul

Statul chinez nu-şi mai salvează companiile supraîndatorate care intră în default. Din defaultul ei, anunţat la începutul acestei săptămâni, pieţele au înţeles că statul nu mai vrea, sau nu mai poate, să-şi ajute companiile cu probleme. Să fie acesta un semn că ploaia de defaulturi se va transforma într-o furtună a datoriei chinezeşti?

3979 afișări
Imaginea articolului DEZASTRU pentru a doua cea mai puternică ţară din lume. Este doar o chestiune de timp până va exploda totul

DEZASTRU pentru a doua cea mai puternică ţară din lume. Este doar o chestiune de timp până va exploda totul

În această săptămână o altă companie chine­zească a intrat în inca­pacitate de plată, Dongbei Special Steel, producător de oţel deţinut de stat. Anunţul a fost făcut după ce preşedintele ei a fost găsit mort în apartamentul său. Se presupune că a fost sinucidere. Ca şi China Railway Materials, Dong­bei are probleme cu serviciul obligaţiunilor, scrie Ziarul Financiar.

Defaulturile companiilor deţinute de statul chinez sunt în creştere, ceea ce creează probleme de finanţare pentru cele care încă rezistă. Ani de zile astfel de incidente au fost ceva de neînchipuit pe piaţa chinezească a obligaţiunilor deoarece guvernul acţiona prompt pentru a-şi salva companiile. Primul default onshore pe obligaţiuni corporate s-a produs în martie 2014, când Chaori Solar, o afacere privată, nu a mai putut plăti o parte din dobânzi. Primul default al unei companii de stat este cel al Baoding Tianwei din aprilie anul trecut, scrie Financial Times. Acum ritmul intrărilor în incapacitate de plată accelerează deoarece încetinirea abruptă a activităţii din industria manufac-turieră şi din construcţii obstrucţionează fluxurile de lichiditate din sectoare precum cel al oţelului şi cărbunelui.

Citeşte aticolul complet în Ziarul Financiar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici