Dolarul a crescut la maximul ultimelor 8 luni în raport cu euro

Dolarul a crescut în şedinţa de vineri, la cel mai ridicat nivel în raport cu euro din luna martie, pe fondul speculaţiilor că politica monetară din SUA va divaga faţă de măsurile de stimulare din Europa şi Asia, scrie Bloomberg.

659 afișări
Imaginea articolului Dolarul a crescut la maximul ultimelor 8 luni în raport cu euro

Dolarul a crescut la maximul ultimelor 8 luni în raport cu euro. Cursul BNR pentru dolar a fost la cel mai ridicat nivel din 2 februarie

Dolarul a avansat cel mai mult în raport cu principalele valute, ajungând la maximul ultimilor şase ani în raport cu yuan-ul, după ce Banca Centrală din China a redus rata de referinţă zilnică cu cel mai mult din august.

Indicele dolarului a crescut cu 0,2% în Londra. Won-ul sud-coreean a înregistrat cea mai slabă performanţă dintre valutele principale, scăzând cu 0,7%.

Euro a scăzut cu 0,5%, la 1,0880 dolari. Yuanul chinezesc a scăzut cu până la 0,2%.

La Bucureşti, cursul BNR a fost de 4.1343 lei pentru dolar, cel mai ridicat nivel din 2 februarie. Pentru un euro, cursul anunţat de BNR a fost de 4.5068.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici