Dubai International a devenit aeroportul cu cel mai ridicat trafic de călători din lume

Dubai International a devenit în primul trimestru aeroportul cu cel mai ridicat trafic de călători, devansând Heathrow, din Londra, şi ilustrând ascensiunea operatorului local Emirates Airways în cele trei decenii de la înfiinţare, scrie Wall Street Journal.

317 afișări
Imaginea articolului Dubai International a devenit aeroportul cu cel mai ridicat trafic de călători din lume

Dubai International a devenit aeroportul cu cel mai ridicat trafic de călători din lume

Prin Dubai International au trecut în primul trimestru 18,36 milioane de pasageri, potrivit unui comunicat al companiei Dubai Airports. În aceeaşi perioadă, Heathrow a fost tranzitat de 16,1 milioane de persoane.

Heathrow a ocupat anul trecut prima poziţie la nivel global după traficul de călători, urmat de Dubai şi de aeroporturile din Hong Kong şi Paris, potrivit datelor Airports Council International, o organizaţie a companiilor active în domeniu.

Informaţiile publicate de operatorii celor patru aeroporturi arată că Dubai a înregistrat în primul trimestru cel mai intens trafic, precum şi cel mai puternic ritm de creştere, de 11,4%, faţă de primele trei luni ale anului trecut.

Creşterea Dubai International este susţinută de dezvoltarea Emirates şi de strategia companiei aeriene de a folosi avioane de mari dimensiuni pentru a asigura transportul pasagerilor între Asia, Europa şi SUA, cu eventuale opriri în centrul său din Dubai.

Compania aeriană a transportat în anul fiscal trecut aproape 40 de milioane de pasageri. Emirates şi flydubai, companie low-cost care operează pe distanţe mai scurte, au ajutat Dubai să adauge 28 de noi destinaţii în 2013.

Emirates operează în prezent zboruri către 142 de destinaţii din 80 de ţări şi teritorii, fiind una dintre cele mai mari companii aeriene din lume. Operaţiunile flydubai au crescut de asemenea puternic anul trecut, cu 38%, la 6,8 milioane de pasageri.

Pentru a face faţă dezvoltării afacerilor celor două companii, Dubai Airports intenţionează să crească capacitatea la aeroportul Dubai International de la 75 de milioane de pasageri în prezent la 100 de milioane în 2020.

Pe ansamblul anului, Dubai International ar putea fi devansat totuşi de Heathrow, întrucât are planificate lucrări cu durată de 80 de zile, care vor reduce numărul de zboruri cu 24%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici