Eurogroup a aprobat eliberarea unei tranşe de 34,4 miliarde de euro pentru Grecia

Miniştrii de Finanţe ai statelor din zona euro au aprobat, joi, eliberarea unei tranşe de 34,4 miliarde de euro pentru Grecia, amânată din iunie, iar banii vor ajunge la statul elen începând de săptămâna următoare.

124 afișări
Imaginea articolului Eurogroup a aprobat eliberarea unei tranşe de 34,4 miliarde de euro pentru Grecia

Eurogroup a aprobat eliberarea unei tranşe de 34,4 miliarde de euro pentru Grecia (Imagine: Mediafax Foto Arhiva/AFP)

"Aceasta a fost cea mai scurtă şedinţă Eurogroup de până acum", a declarat şeful Eurogroup, Jean-Claude Juncker, după ce miniştrii au aprobat rapid fondurile pentru Grecia, potrivit publicaţiei britanice The Guardian.

Decizia de eliberare a fondurilor va deschide calea unei reveniri a încrederii în privinţa creşterii economice şi înfinţării de locuri de muncă pentru greci, a afirmat comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn.

Totalul fondurilor pe care statul elen urmează să încaseze până în martie anul următor, inclusiv cele 34,4 miliarde de euro din decembrie, se ridică la peste 49 miliarde de euro.

Tranşa din iunie a fost amânată în contextul incertitudinilor cauzate de repetarea alegerilor anticipate pentru parlament. Incertitudiunea politică a agravat situaţia economică a Greciei, aflată în al cincilea an de recesiune, dar şi îndeplinirea angajamentelor asumate faţă de creditorii externi pentru împrumuturi. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici