Facultatea din România care asigură un salariu de 1.000 de euro net pe lună la primul job

Ionuţ Anica-Popa, conferenţiar universitar ASE, a declarat că absolvenţii de Cibernetică iau 1.000 €/ lună net la primul job, însă nu se pot „produce“ mai mult de 500 pe an pentru că nu există profesori, informează Ziarul Financiar.

12010 afișări
Imaginea articolului Facultatea din România care asigură un salariu de 1.000 de euro net pe lună la primul job

Facultatea din România care asigură un salariu de 1.000 de euro net pe lună la primul job (Imagine Thomas Dan / Mediafax Foto)

A treia ediţie a Târgului de Joburi de la Academia de Studii Economice din Bucureşti a găzduit peste nouă mii de studenţi pe parcursul evenimentului la care au fost prezenţi 28 de angajatori din banking, consultanţă financiară, audit şi alte companii din diverse domenii.

„Au venit toate companiile din Big Four, reprezentanţi de la BCR, BRD, Banca Transilvania, ProCredit, ING, Banc­post, Kaufland sau Genpact“, a spus Io­nuţ Anica-Popa, conferenţiar univer­si­tar la ASE, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În ultimul timp companiile au început să se implice destul de mult în activitatea academică a universităţilor susţinând în principal diferite programe de masterat.

ASE-ul colaborează cu retailerul Kaufland pentru un program de masterat în cadrul Facultăţii de Administrare a Afacerilor.“ Proiectele pe care ar trebui să le facă studenţii pornesc de la situaţii concrete pe care le-au întâmpinat cei de la Kaufland în activitatea lor, iar ei trebuie să le rezolve. „Unele programe de masterat sunt asemănătoare cu cele ale univer­sităţilor din restul Europei.“

Majoritatea studenţilor care au participat la târg au fost stundenţi din anii I şi II. „Asta denotă maturitate din partea tinerilor, ei testează piaţa ca să ştie ce să aleagă la sfârşitul facultăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici