Fermele verticale vor deveni afaceri profitabile peste 10 ani?

Regatul Unit este lider în agricultura verticală, o modalitate mai durabilă de a cultiva ierburi, salate şi fructe pe tot parcursul anului.

2752 afișări
Imaginea articolului Fermele verticale vor deveni afaceri profitabile peste 10 ani?

Fermele verticale vor deveni afaceri profitabile peste 10 ani?

În spatele unei uşi ermetice, în interiorul unui depozit la 10 minute de mers pe jos de centrul oraşului Bristol, rafturi de arpagic vibrant răsar cu entuziasm spre un cer de LED-uri multicolore. 

Acestea miros natural în ciuda absenţei solului în timp ce un zumzet mecanic oferă un înlocuitor liniştitor pentru cântecul păsărilor.

Bine aţi venit în viitorul agriculturii, unde ierburile, salatele şi fructele  sunt cultivate pe tot parcursul anului, în fabrici vaste de plante de interior, scrie The Guardian

În iunie, startup-ul britanic de agricultură verticală Jones Food Company (JFCo), a anunţat că va construi cea mai mare fermă verticală din lume pe locul unei vechi forje din Lydney, Gloucestershire.

CEO-ul său, James Lloyd-Jones, prezice că în 10 ani Marea Britanie ar putea să-şi cultive toate ierburile, frunzele de salată, fructele moi  şi florile în acest fel: „Fermele verticale vor deveni norma în lanţul de aprovizionare şi vor  elimina producţia şi importurile cu efect de seră”.

Seminţele acestei revoluţii sunt semănate – în straturi de lână de oaie stivuite vertical – la centrul de inovare al JFCo din Bristol. Lloyd-Jones a spus: „Cu agricultura verticală poţi cultiva orice”.

„Înlăturaţi nevoia de lumină solară şi creaţi fiecare parametru de mediu perfect pentru nevoile plantelor. Le oferiţi cel mai bun timp şi apoi le recoltaţi”, a spus Lloyd-Jones.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici