Fermierii, obligaţi să cedeze 30% din cota de lapte la rezervă

Fermierii care îşi transferă permanent cota de lapte sunt obligaţi să cedeze 30% din aceasta către rezerva naţională, faţă de numai 2% până în prezent, potrivit unei hotărâri a Guvernului privind modificarea metodologiei de acordare a cotei de lapte, publicată luni în Monitorul Oficial.

1 afișare
Imaginea articolului Fermierii, obligaţi să cedeze 30% din cota de lapte la rezervă

Fermierii, obligaţi să cedeze 30% din cota de lapte la rezervă

"Modificările actului normativ au ca scop mărirea rezervei naţionale pentru cota de lapte şi vin în întâmpinarea nevoilor fermierilor care au primit o cotă mai mică decât capacitatea lor, din care fac parte şi fermierii care au dezvoltat ferme noi sau le-au modernizat pe cele existente", a declarat, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al Departamentului de Alocare a Cotelor de Lapte (DACL), Lucian Elisei.

Rezerva naţională este constituită din cotele nealocate şi este utilizată în cazul solicitărilor fermierilor care solicită mărirea cotei de lapte, a noilor producători sau celor care şi-au extins afacerea. Cota minimă care poate fi solicitată din rezervă este de zece tone.

Totodată, actul normativ prevede ca fermierilor care nu au reuşit, pe parcursul unui an, să comercializeze cel puţin 70% din cota primită, să li se diminueze valoarea acesteia cu cantitatea neutilizată în anul respectiv, care va fi transferată la rezerva naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici