FOTO | Cum arată crama guvernatorului BNR. Casa Isărescu se întinde pe 40 de hectare şi are o producţie de 150.000 de sticle pe an

Casa Isărescu, crama guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a fost săptămâna aceasta în primplanul publicaţiei World Itineraries, care a făcut un reportaj din crama guvernatorului BNR Mugur Isărescu, potrivit ZF.

5105 afișări
Imaginea articolului FOTO | Cum arată crama guvernatorului BNR. Casa Isărescu se întinde pe 40 de hectare şi are o producţie de 150.000 de sticle pe an

Cum arată crama guvernatorului BNR. Casa Isărescu se întinde pe 40 de hectare şi are o producţie de 150.000 de sticle pe an. Galerie FOTO (Imagine: worlditineraries.co)

Îndreptându-ne spre vechiul oraş Drăgăşani în judeţul Vâlcea, o şosea îngustă care se întinde pe 40 de hectare traversează Casa Isărescu, care produce în medie 150.000 de sticle de vin pe an, de vin roz, rose şi roşu. Crama include varietţi de striguri internaţionale, inclusiv carbenet sauvignon, merlot, sauvignon blanc, pinot gris, sau tămăioasa românească.

GALERIE FOTO, AICI

Pe lângă acestea, sunt şi varietăţi locale de vin. Revista notează faptul că zona întreagă a fost odată la ”fundul mării”, ceea ce explică prezenţa depozitelor semnificative de scoici din sol. 

Sursă foto: World Itineraries

De afacerea cramei se ocupă fiul guvernatorului, Costin, în vârstă de 30 de ani. 

Anul trecut trei vinuri din Crama Isărescu au fost selectate în Cartea vinurilor.

CITEŞTE MAI MULTE PE ZF

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici