Grupul chinez Ping An a preluat cunoscuta clădire Lloyd's din Londra, pentru 260 milioane de lire

Grupul chinez de asigurări Ping An a preluat de la banca germană Commerzbank cunoscuta clădire Lloyd's din cartierul financiar City of London, un turn de 14 etaje cu înălţimea de aproape 100 de metri, pentru 260 milioane de lire sterline (300 milioane euro).

172 afișări
Imaginea articolului Grupul chinez Ping An a preluat cunoscuta clădire Lloyd's din Londra, pentru 260 milioane de lire

Grupul chinez Ping An a preluat cunoscuta clădire Lloyd's din Londra, pentru 260 milioane de lire (Imagine: Wikipedia)

Ping An este prima companie chineză de asigurări care investeşte pe piaţa imobiliară londoneză, potrivit Financial Times.

Lloyd's Building, construită în anii '80, este cunoscută pentru designul "întors pe dos", cu lifturile şi instalaţiile metalice pentru serviciile de apă şi climatizare plasate pe exteriorul clădirii.

Clădirea, proiectată de reputatul arhitect Richard Rogers (Centrul Pompidou - Paris, Millennium Dome - Londra, Curtea Europenă a Drepturilor Omului - Strasbourg), este în prezent sediul companiei Lloyd's of London, cea mai mare piaţă de tranzacţii de asigurare-reasigurare din lume.

Ping An este a treia companie de asigurări de viaţă din China după numărul clienţilor.

Jon Crossfield, director în cadrul Savills, una dintre agenţiile de imobiliare care au participat la tranzacţie, a declarat că achiziţia "ilustrează din nou dominaţia investitorilor străini în Londra", notează Financial Times.

Investiţiile asiatice în proprietăţi din cartierul financiar londonez au crescut puternic în ultimii trei ani, de la 135 milioane lire sterline în 2009 (3,3% din piaţă) la 1,25 miliarde lire anul trecut. În primele trei luni ale acestui an, suma se ridică la 595 milioane lire sterline, reprezentând jumătate din piaţă, potrivit estimărilor companiei de consultanţă Jones Lang LaSalle.

China Investment Corporation, fondul suveran al guvernului chinez, a preluat anul trecut sediul din Londra al grupului german Deutsche Bank pentru 250 milioane de lire sterline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici