Guvernul german vrea să oblige producătorii farmaceutici să reducă preţurile

Ministrul german al Sănătăţii, Philipp Rösler, vrea ca producătorii farmaceutici să fie obligaţi să reducă preţurile medicamentelor, ceea ce ar duce la economisirea a două miliarde euro pe an din cheltuielile aferente serviciilor de asigurări de sănătate, potrivit publicaţiei Bild.

17 afișări
Imaginea articolului Guvernul german vrea să oblige producătorii farmaceutici să reducă preţurile

Guvernul german vrea să oblige producătorii farmaceutici să reducă preţurile (Imagine: Mediafax Foto/AF)

Rösler a afirmat că prin reducerea preţurilor medicamentelor, ministerul poate spera la economisirea a două miliarde de euro din cheltuielile de 30 de miliarde de euro efectuate pe an pentru serviciile de asigurări obligatorii de sănătate. Ministrul consideră că medicamentele sunt prea scumpe.

Proiectul Ministerului Sănătăţii a provocat nemulţumirea producătorilor de medicamente.

"Ministrul se comportă ca şi cum companiile farmaceutice sunt responsabile de problemele financiare ale Casei de Asigurări de Sănătate Obligatorii", a afirmat Bernd Wegener, preşedintele federaţiei BPI din industria farma germană.

Industria de profil fixează liber preţurile produselor farmaceutice în Germania, unde medicamentele sunt, în general, mai scumpe decât în statele vecine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici