Guvernul schimbă limitele în care trebuie să se încadreze bugetul pe 2017 / Proiectul de buget ajunge vineri în Parlament

Miniştrii audiaţi la începutul şedinţei de Guvern de miercuri au anunţat că vor prezenta noi limite pentru bugetele alocate ordonatorilor de credite.

2573 afișări
Imaginea articolului Guvernul schimbă limitele în care trebuie să se încadreze bugetul pe 2017 / Proiectul de buget ajunge vineri în Parlament

Guvernul schimbă limitele în care trebuie să se încadreze bugetul pe 2017 (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Proiectul bugetului de stat pe 2017, publicat recent pe site-ul Ministerului Finanţelor, ar putea suferi unele modificări, având în vedere noile limite bugetare.

În deschiderea şedinţei Executivului, premierul Sorin Grindeanu a anunţat că noul proiect de buget, rescris în urma discuţiilor cu miniştrii din ultimele zile, va fi trimis „vineri seară” la Parlament.

Proiectul de buget pe 2017 va ajunge vineri la Parlament, a promis Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor, la începutul şedinţei de Guvern care a avut loc miercuri. Acesta a precizat că marţi au avut loc întâlniri cu totţi ordonatorii de credit pentru verificarea bugetelor.

„Astăzi venim cu limitele de buget stabilite. Apreciez faptul că fiecare dinte dumneavoastră, în bugetele de la ministere, aţi prevăzut cheltuieli prevăzute în Programul de guvernare. Vineri va fi şedinţa pentru buget”, a declarat, şeful Guvernului, Sorin Grindeanu, în deschiderea şedinţei de Guvern de miercuri.

Proiectul de buget va fi trimis în Parlament vineri, calendaul fiind decalat cu o singură zi faţă de cel propus iniţial.

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan a precizat că marţi au fost întâlniri cu toţi ordonatorii de credite pentru a se verifica dacă bugetele se încadrează în ceea ce este prevăzut în Programul de guvernare.

“Limitele propuse pentru construcţia bugetului pe 2017 au fost estimate la 2,99% din PIB în standarde ESA, respectiv 3% din PIB conform Tratatului de la Maastricht”, a precizat Viorel Ştefan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici