India devine a şasea cea mai mare economie din lume, înaintea Marii Britanii

Economia Indiei a întrecut-o pe cea din Marea Britanie pentru prima dată în ultimul secol, devenind, astfel, a şasea cea mai mare economie după valoarea Produsului Intern Brut (PIB), după Statele Unite, China, Japonia, Germania şi Franţa, potrivit Foreign Policy.

6000 afișări
Imaginea articolului India devine a şasea cea mai mare economie din lume, înaintea Marii Britanii

India devine a şasea cea mai mare economie din lume, înaintea Marii Britanii (Imagine: Hepta)

În februarie, India a întrecut China la capitolul celei mai rapide dezvoltări economice. În octombrie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a estimat că India va păstra acel titlu în viitorul apropiat. PIB-ul Indiei ar putea creşte cu 7,6% în 2017.

Marea Britanie are proiectată o creştere de doar 1,8% în 2016 şi 1,1% în 2017. Economia şi valuta Marii Britanii s-au confruntat cu dificultăţi după votul de ieşire din Uniunea Europeană.

Economia Marii Britanii a beneficiat de criza globală a preţurilor mărfurilor şi de inflaţia mai mică decât cea aşteptată, potrivit FMI. De la alegerea din 2014 a prim-ministrului Narendra Modi, economia în India a crescut pe măsură ce premierul a iniţiat reforme de piaţă.

Totuşi, mai multe reforme, printre care cele care vizau crearea taxelor naţionale, au fost complicate, potrivit unui raport al Centrului de Studii Strategice şi Internaţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici