Ioan Folescu, fostul director general al Electrica SA, cercetat sub control judiciar

Ioan Folescu, fost director general al SC Electrica SA, este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită, fiind acuzat că ar fi primit peste şase milioane lei pentru atribuirea unor contracte, anunţă DNA.

730 afișări
Imaginea articolului Ioan Folescu, fostul director general al Electrica SA, cercetat sub control judiciar

Ioan Folescu, fostul director general al Electrica SA, cercetat sub control judiciar

"În perioada 2010 – 2013, inculpatul Folescu Ioan, în calitate de persoană cu funcţie de conducere în cadrul S.C. Electrica S.A., a pretins şi primit de la o persoană un comision ce varia între 30% şi 50 % (în total 6.811.328 lei) din cuantumul a cinci contracte de consultanţă încheiate între S.C. Electrica S.A. şi societatea acesteia din urmă.

Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi în legătură cu atribuirea şi, ulterior, derularea, în condiţii avantajoase, a contractelor respective. Mecanismul de remitere a banilor a fost unul complex, fiind implicate mai multe societăţi pe care persoana prestatoare a serviciilor le controla. Ulterior, prin intermediari, sumele de bani erau remise cash inculpatului Folescu Ioan", anunţă DNA printr-un comunicat de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici