Italia şi Intel ne-ar putea scoate din criza semiconductorilor. Va fi construită o fabrică de cipuri

Intel şi Italia îşi intensifică discuţiile cu privire la investiţii estimate la aproximativ 8 miliarde de euro (9 miliarde de dolari) pentru construirea unei fabrici avansate de semiconductori, au declarat pentru Reuters două surse apropiate de acest subiect.

4270 afișări
Imaginea articolului Italia şi Intel ne-ar putea scoate din criza semiconductorilor. Va fi construită o fabrică de cipuri

Italia şi Intel ne-ar putea scoate din criza semiconductorilor. Va fi construită o fabrică de cipuri

Un acord de o asemenea anvergură ar asigura Italiei aproximativ 10% din cele 80 de miliarde de euro pe care compania americană doreşte să le cheltuiască în următorul deceniu în Europa pentru capacităţi de producţie de ultimă generaţie care să ajute la evitarea viitoarelor penurii de cipuri semiconductoare.

Ca parte a acestui plan, Germania, cea mai mare economie a Uniunii Europene, este în fruntea listei pentru a obţine terenul pentru "megafabrica" europeană planificată de Intel Corp, deşi Franţa rămâne în cursă, a raportat Reuters în octombrie.

Intel a declarat că "poartă discuţii constructive privind investiţiile cu liderii guvernamentali din mai multe ţări ale UE", dar a refuzat să comenteze în mod special discuţiile cu oficialii italieni.

"Suntem încurajaţi de numeroasele posibilităţi de a sprijini agenda digitală a UE şi ambiţiile UE privind semiconductorii pentru 2030. În timp ce negocierile actuale sunt în curs de desfăşurare şi confidenţiale, intenţionăm să facem un anunţ cât mai curând posibil", a declarat compania într-un comunicat.

Producătorii de cipuri se străduiesc să stimuleze producţia din cauza cererii explozive de electronice de consum, cum ar fi smartphone-urile şi computerele, rezultată din tendinţa de a lucra de acasă în timpul pandemiei COVID-19.

Între timp, ţările UE, unde multe locuri de muncă se bazează încă pe industrii precum producţia de automobile, sunt dornice să îşi reducă dependenţa de aprovizionarea cu semiconductori din China şi Statele Unite după recentele probleme din lanţul de aprovizionare.

Fabrica italiană propusă ar fi o unitate de ambalare avansată care ar folosi tehnologii inovatoare.

Intel şi guvernul italian al premierului Mario Draghi discută despre o investiţie totală de 9 miliarde de dolari pe o perioadă de 10 ani de la momentul începerii construcţiei, au precizat sursele citate.

Negocierile sunt complexe, iar Roma doreşte ca Intel să îşi clarifice planurile pentru Italia înainte de a formaliza un pachet de condiţii favorabile, în special în ceea ce priveşte locurile de muncă şi costurile energetice, au adăugat acestea.

În cazul în care Roma şi Intel vor ajunge la un acord, vor trece apoi la alegerea unui loc pentru fabrică, au precizat sursele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici