Leul s-a apreciat uşor în şedinţa de marţi

Moneda naţională a continuat să se aprecieze în partea a doua a şedinţei de marţi, dar a înregistrat câştiguri inferioare faţă de valutele din regiune, în condiţiile unei pieţe cu volume normale de transfer şi cu volatilitate redusă.

20 afișări
Imaginea articolului Leul s-a apreciat uşor în şedinţa de marţi

Leul s-a apreciat uşor în şedinţa de marţi (Imagine: Mediafax Foto)

În jurul orei 16:30, operaţiunile se perfectau la 4,2860-4,2900 lei/euro, în scădere faţă de închiderea şedinţei precedente, de 4,2945 - 4,2975 lei/euro.

"Leul a fost destul de stabil, iar cursul a înregistrat variaţii de circa un ban, pe volume normale de tranzacţionare, în timp ce valutele din regiune au câştigat peste 1% faţă de euro, dar în contextul unor pieţe volatile", a spus un dealer.

Primele operaţiuni ale zilei au fost efectuate la 4,2950-4,2980 lei/euro, uşor peste ultima paritate de luni, iar cursul a urcat pentru scurt timp la 4,2970 - 4,2995 lei/euro, pe fondul cererii comerciale de valută.

Leul s-a apreciat uşor în raport cu euro încă din prima parte a şedinţei, urmând parţial tendinţa de revenire a valutelor din regiune.

Conform dealerilor, trendul de uşoară apreciere înregistrat dimineaţă a fost determinat de un articol din Financial Times potrivit căruia România ar putea primi un program multilateral de ajutor extern în valoare de 20 miliarde euro, coordonat de Fondul Monetar Internaţional, în urma discuţiilor care vor începe miercuri între reprezentanţii instituţiei şi autorităţile de la Bucureşti.

În partea a doua a şedinţei, cursul de schimb a coborât până la un minim de 4,2850 lei/euro, iar nivelul maxim a fost de 4,2990 lei/euro.

Cursul anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a coborât nesemnificativ marţi, de la 4,2939 lei/euro la 4,2921 lei/euro. Pentru dolar, banca centrală a publicat o referinţă de 3,3804 lei/dolar, în scădere faţă de cursul de luni, de 3,4037 lei/dolar.

Dobânzile practicate marţi de băncile comerciale au scăzut uşor faţă de randamentele afişate luni. Astfel, pentru depozitele cu scadenţa la o zi dobânzile au coborât uşor, la 13,69% - 14,75%, faţă de ziua anterioară, când au variat între 13,97% şi 15,04%. Situaţia este întâlnită şi pentru sumele atrase la o săptămână, unde dobânzile oscilează între 13,96% şi 15,51%, uşor sub valorile de luni, de 14,00% - 15,87%.

Citeşte şi:

România ar putea primi un ajutor de 20 miliarde euro, coordonat de FMI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici