Liderii politici ridică problema unor restructurări în cadrul Fiscului pentru creşterea colectării, România fiind ţara cu cel mai mic grad de colectare al TVA

Unificarea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală cu Direcţia Inspecţie Fiscală, în vederea creşterii colectării, a fost unul dintre subiectele abordate de liderii politici la reuniunea care a avut loc la Mamaia la sfârşitul săptămânii trecute, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Finanţelor.

2305 afișări
Imaginea articolului Liderii politici ridică problema unor restructurări în cadrul Fiscului pentru creşterea colectării, România fiind ţara cu cel mai mic grad de colectare al TVA

Liderii politici au pus problema unor restructurări în cadrul Fiscului pentru creşterea colectării/ România este ţara cu cel mai mic grad de colectare al TVA

“Discuţiile nu sunt noi. S-a pus problema unor restructurări, unor schimbări, încă de acum câteva luni”, au declarat, pentru MEDIAFAX, sursele citate anterior.

Tot la întâlnirea de la Mamaia, premierul Mihai Tudose a declarat că România este ţara cu cel mai mic grad de colectare al TVA, de 75 la sută, şi astfel se pierd miliarde de lei.

"Suntem ţara cu cel mai mic grad de colectare pe TVA, de 75 la sută. Deci 25 la sută din banii pe care românii i-au plătit pentru stat, TVA-ul fiind banii pe care îi ia statul din circulaţia mărfurilor, nu vin la stat. Cifrele sunt foarte mari, de ordinul miliardelor. Mai mult, partea de cash-flow, că luau banii statului, e în regulă şi la returnarea de TVA, lor li se părea normal să funcţioneze o lună cu banii statului, dar acuzau că dura foarte mult returnarea de TVA din partea statului. Şi returnarea de TVA din partea statului se face în trei zile, în cinci zile maxim, aia nu se vede", a declarat primul ministru.

Reamintim că, execuţia bugetului general consolidat pe primele şapte luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un deficit de 5,1 miliarde de lei, respectiv 0,63% din PIB, faţă de un deficit de 1,74 miliarde de lei, respectiv 0,23% din PIB, înregistrat în perioada similară a anului trecut, informează Ministerul Finanţelor Publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici