Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva a primit autorizaţia de construire

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează, într-un comunicat transmis joi, că a fost emisă autorizaţia de construire pentru Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva, parte integrantă a Coridorului IV Pan-european.

998 afișări
Imaginea articolului Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva a primit autorizaţia de construire

Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva a primit autorizaţia de construire

Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva are o lungime de 22,6 kilometri, iar traseul său traversează teritoriile administrative ale comunelor Gurasada, Ilia, Brănişca şi Şoimuş din judeţul Hunedoara.

„Lucrările autorizate cuprind şi lucrările executate în anul 2015 fără autorizaţie de construire care, prin aplicarea prevederilor OUG nr 7/2016, au fost expertizate şi declarate conforme cu proiectul tehnic, şi menţinute prin aprobarea Ordinului de ministru nr. 288/2.03.2017”, precizează CNAIR.

În prezent, Lotul 4 este realizat în proporţie de 48%, fiind efectuate o parte din lucrările la drum, de artă şi de consolidare. Autorizaţia de construire include şi realizarea unui nod rutier la Şoimuş, precum şi a unui centru de întreţinere. Acest tronson de autostradă se va conecta cu Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, în zona nodului rutier Ilia şi cu Autostrada Deva-Orăştie, în zona nodului rutier Şoimuş.

„Odată cu deschiderea şantierului de lucru, s-au creat premisele pentru aproximativ 500 de locuri de muncă”, anunţă CNAIR.

Valoarea totală a investiţiei este de 419,4 milioane de lei, din care 280,2 milioane de lei reprezintă suma alocată lucrărilor menţionate în autorizaţie.

Săptămâna aceasta, au fost deschişi circulaţiei rutiere 15 kilometri din Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva, între localităţile Traian Vuia şi Margina.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici