Video Mediul de afaceri e în moarte clinică după starea de alertă: Interdicţiile, mai periculoase decât COVID-19 pentru industria HORECA. Ajutoarele de la stat întârzie

  • Interdicţiile stării de alertă sunt mai periculoase decât noul coronavirus
  • Mediul de afaceri a intrat în moarte clinică
  • Guvernul rămâne spectator la înmormântarea mediului economic
  • Oamenii de afaceri din industria HORECA îşi pierd investiţiile
3468 afișări

Radu Benea lucrează în domeniul HORECA. Până la intrarea în starea de urgenţă avea 350 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 500.000 de euro pe an.

„Cei care ai impus aceste restricţii trebuiau să îşi asume aceste restricţii şi să susţină mediul de afaceri, până în momentul de faţă, impozitele la primărie pe locaţii nu sunt diminuate, până în momentul de faţă impozitul forfetar sau impozitul către stat ni se spune că se amână”, spune el.

Radu a investit în afacere peste 6 milioane de euro iar din 11 martie a pus lacătul pe  tot. A aşteptat un ajutor din partea statului dar acesta nu a mai venit.

„Din nou un program de propagandă. În momentul de faţă, tot ce înseamnă domeniul HORECA nu este susţinut. Adică Fondul a spus da, OK, dar când ai ajuns la bancă, băncile au spus că au primit directive clare că zona de HORECA nu este susţinută.”

În trei luni de la începutul pandemiei, România a înregistrat peste 18.000 de cazuri oameni infectaţi, mai mult de 1.200 de decese dar şi un mediu de afaceri în pragul falimentului. După doar trei luni de haos în economie putem spune că pandemia distruge România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici