- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Microsoft, Google şi Yahoo, penalizate pentru promovarea jocurilor de noroc
Microsoft, Google şi Yahoo au convenit să plătească 31,5 milioane de dolari pentru stingerea unui litigiu declanşat de autorităţile americane privind promovarea jocurilor ilegale de noroc pe Internet.

Microsoft, Google şi Yahoo, penalizate pentru promovarea jocurilor de noroc
Cele trei companii sunt acuzate că au primit bani de la operatorii de jocuri de noroc online, în perioada 1997-2007, pentru a afişa secvenţe publicitare care promovează activităţi ilegale.
Conform înţelegerii cu Guvernul SUA, Microsoft, Google şi Yahoo vor aloca câteva milioane de dolari pentru organizarea unor campanii publicitare prin care tinerii şi adolescenţii să fie informaţi că jocurile de noroc pe Internet sunt ilegale.
"Aceste sume se adaugă celor peste 40 de milioane de dolari sub formă de bunuri confiscate şi impozite care nu au fost plătite la timp, recuperaţi deja în ultimii ani de la operatorii acestor activităţi ilegale", a declarat, într-un comunicat, procurorul SUA, Catherine Hanaway.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum să devii miliardar. „Calea visatorului”, cea mai ușoară modalitate de a te îmbogăți, dar și cea mai grea
-
Români, italieni, germani, cehi, printre turiştii dispăruţi în urma prăbuşirii gheţarului din Italia
-
Simona Halep joacă astăzi contra Paulei Badosa în optimile de finală la Wimbledon 2022. La ce oră începe meciul
-
Ziua SUA. Ce sărbătoresc americanii pe 4 iulie?
Astfel, Microsoft va plăti autorităţilor americane 4,5 milioane de dolari, Centrului Internaţional pentru Copii Pierduţi şi Exploataţi 7,5 milioane de dolari, iar alte nouă milioane de dolari vor fi rezervate serviciilor publicitare de educare a tinerilor.
Un purtător de cuvânt al Microsoft, David Bowermaster, a declarat că grupul a întrerupt publicarea secvenţelor publicitare în urmă cu patru ani.
Yahoo va plăti în total 7,5 milioane de dolari, dintre care trei milioane de dolari vor fi orientaţi către guvernul SUA, iar 4,5 milioane de dolari către organizarea unei campanii publicitare.
Google va plăti trei milioane de dolari. Reclamele intermediate de Google au apărut pe pagini partenere de Internet, identificate prin motorul de căutare Google.com. Compania susţine că a încheiat publicarea acestor reclame în anul 2004.
SUA a decis, în octombrie 2006, că plăţile acceptate de companiile de carduri de credit pentru jocuri de noroc sunt ilegale, închizând astfel piaţa de profil operatorilor străini. Multe dintre firmele de jocuri de noroc sunt înregistrate în Europa, precum 888 Holdings, PartyGaming sau Sportingbet.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


CANCAN.RO

GANDUL.RO


ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:38
-
astăzi, 11:38
Bilanţul protestelor din Uzbekistan: 18 morţi şi 243 de răniţi