Ministrul Energiei: Un criteriu pentru managerii companiilor energetice va fi volumul investiţiilor bugetate

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat că un criteriu suplimentar pentru departajarea managerilor privaţi din sectorul energetic va fi volumul de investiţii bugetat.

152 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei: Un criteriu pentru managerii companiilor energetice va fi volumul investiţiilor bugetate

Ministrul Energiei: Un criteriu pentru managerii companiilor energetice va fi volumul investiţiilor bugetate

„Este importantă şi profitabilitatea, dar un nou criteriu va fi volumul de investiţii. Ar trebui ca minimum 20% din venituri să fie direcţionat către investiţii şi dezvoltare”, a declarat ministrul Energiei, într-o emisiune la Antena 3. Toma Petcu a estimat că volumul de investiţii poate totaliza un miliard de euro, cumulat, la companiile din portofoliul Ministerului Energiei.

În această perioadă, la companiile energetice sunt numiţi manageri interimari, urmând ca până în luna septembrie să fie desemnaţi noii manageri, cu mandate depline, potrivit Ordonanţei 109.

Referindu-se la managementul companiei Nuclearelectrica, ministrul Energiei a spus că a trimis Corpul de Control asupra societăţii, pentru a identifica de ce a fost reziliat contractul cu Compania Uraniului şi de ce nu au demarat lucrările de retubare a unităţilor 1 şi 2 de la Cernavodă.

Per total, a mai spus Toma Petcu, companiile din domeniul energetic controlate de stat au virat la buget aproximativ un miliard de euro, la care se vor adăuga sumele încasate din dividendele pe anul 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici