Moscova vrea o zonă economică specială în Crimeea şi dezvoltarea turismului în regiune

Guvernul de la Moscova vrea să încurajeze turismul rus în Crimeea şi analizează transformarea peninsulei în zonă economică specială, au declarat luni oficiali.

629 afișări
Imaginea articolului Moscova vrea o zonă economică specială în Crimeea şi dezvoltarea turismului în regiune

Moscova vrea o zonă economică specială în Crimeea şi dezvoltarea turismului în regiune (Imagine: Mediafax Foto/EPA)

"Vom propune noii regiuni ruse adoptarea unor măsuri preferenţiale. Cred că putem analiza posibilitatea creării unei zone economice speciale, la fel ca în alte regiuni ale ţării care beneficiază de un statul fiscal preferenţial", a afirmat premierul rus Dmitri Medvedev în timpul unei reuniuni pe tema dezvoltării Crimeei.

Autorităţile ruse vor pregăti şi un plan de dezvoltare a turismului în peninsulă, a explicat vicepremierul rus Dmitri Kozak.

"Am cerut firmelor ruseşti, în special din regiunea de nord, care vând sejururi turistice, să se reorienteze către industria turismului din Crimeea, în locul Turciei şi Egiptului, întrucât este un sector economic major al peninsulei", a arătat Kozak.

Oficialul a precizat că guvernul analizează şi subvenţionarea curselor aeriene către Crimeea.

Turismul şi agricultura sunt cele mai importante sectoare economice din Crimeea, dar companiile care desfăşoară activităţi de turism în peninsulă sunt îngrijorare în privinţa activităţilor din sezon, din cauza evenimentelor din ultimele săptămâni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici