Nokia a prezentat Lumia 1520 şi prima tabletă a companiei. Ce dotări au noile produse

Nokia a prezentat marţi două smartphone-uri Lumia, trei modele din gama low-cost Asha, dar şi prima tabletă a grupului finlandez, compania punând accentul pe noul Lumia 1520, cel mai mare terminal Windows Phone de până acum, cu ecran de 6 inci, procesor de ultimă generaţie şi cameră performantă.

2217 afișări
Imaginea articolului Nokia a prezentat Lumia 1520 şi prima tabletă a companiei. Ce dotări au noile produse

Nokia a prezentat Lumia 1520 şi prima tabletă a companiei. Cum arată şi ce dotări au noile produse

Produsele au fost prezentate de către Stephen Elop, directorul general al producătorului de telefoane, la evenimentul Nokia World, organizat la Abu Dhabi.

Nokia Lumia 1520 este noul vârf de gamă al producătorului finlandez şi totodată cel mai mare smartphone echipat cu sistemul de operare Windows Phone.

Lumia 1520 are un ecran de 6 inci cu rezoluţie 1080p, procesor cu patru nuclee şi 32 GB de stocare internă, care poate fi extinsă prin utilizarea unui card de memorie.

Asemenea predecesorilor săi din seria Lumia, principala caracteristică a noului vârf de gamă este camera performantă, cu rezoluţia de 20 megapixeli, acompaniată de un nou pachet software.

Smartphone-ul va fi disponibil la un preţ recomandat de 749 de dolari şi vine în trei variante de culoare - galben, roşu şu alb.

Modelul premium este însoţit de Lumia 1320, care vine cu aceleaşi dimensiuni (6 inci), dar cu specificaţii tehnice mai slabe şi un preţ recomandat mai redus, de 339 de dolari.

Tableta Lumia 2520 are un design similar cu smartphone-ul 1520 şi este echipată cu un ecran de 10 inci. Dispozitivul rulează sistemul de operare Windows RT si este similar tabletei Surface 2 prezentată recent de Microsoft. Lumia 2520 se poate conecta la reţele 4G/LTE şi are un preţ retail recomandat de 499 de dolari, fără taxe.

Producătorul finlandez a mai dezvăluit marţi trei noi modele din gama low-cos Asha, respectiv 500, 502 şi 503, cu preţuri care pornesc de la 69 de dolari.

Microsoft va prelua divizia producătoare de telefoane mobile a Nokia într-o tranzacţie de 5,4 miliarde euro, au anunţat în septembrie cele două companii. Grupul finlandez îşi va continua activitatea în producţia de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi serviciile de navigaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici