Oficial UE: Va trebui să plătim mai mult pentru Uber şi serviciile de livrat mâncare dacă vrem ca lucrătorii din aceste domenii să beneficieze de drepturi mai bune / "Economia noastră nu poate funcţiona doar pe baza avantajului consumatorului"

Consumatorii din UE vor trebui să plătească preţuri mai mari pentru serviciile de ride-sharing, de livrări de mâncare şi alte produse pentru ca lucrătorii din domeniul serviciilor de acest tip să beneficieze de drepturi mai bune. Aceste creşteri nu vor distruge modelul de afaceri al acestor industrii, a prezis un înalt oficial de la Bruxelles.

14685 afișări
Imaginea articolului Oficial UE: Va trebui să plătim mai mult pentru Uber şi serviciile de livrat mâncare dacă vrem ca lucrătorii din aceste domenii să beneficieze de drepturi mai bune /  "Economia noastră nu poate funcţiona doar pe baza avantajului consumatorului"

Oficial UE: Va trebui să plătim mai mult pentru Uber şi serviciile de livrat mâncare dacă vrem ca lucrătorii din aceste domenii să beneficieze de drepturi mai bune / "Economia noastră nu poate funcţiona doar pe baza avantajului consumatorului"

Într-un interviu acordat Financial Times, Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, a declarat că există un cost care "trebuie plătit" în cadrul unui efort continuu menit să forţeze grupuri precum Uber şi aplicaţiile de livrat mâncare să ofere mai multe drepturi lucrătorilor.

Parlamentul European, statele membre şi Comisia Europeană dezbat o directivă care, dacă va fi adoptată în forma actuală, va obliga companiile de ride-sharing şi de livrări să ofere mai multe protecţii sociale lucrătorilor.

Oficialii UE estimează că, în consecinţă, preţurile pentru servicii precum Uber ar putea creşte cu 40%.

Schmit a declarat că este încrezător că consumatorii vor accepta preţuri mai mari dacă acest lucru va însemna condiţii mai bune pentru lucrătorii care lucrează în acest domeniu.

"Într-o economie există consumatori şi producători de servicii. Economia noastră nu poate funcţiona doar pe baza avantajului consumatorului", a spus el. "Trebuie să ţină cont de interesul furnizorului de servicii. Trebuie să existe un echilibru".

Schmit a adăugat: "Există o piaţă puternică pentru acest tip de servicii, iar oamenii sunt dispuşi să suporte costurile. Există această idee că poţi corecta preţul mic printr-un bacşiş. Acest lucru nu este normal. Dacă există un cost, acesta trebuie plătit."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici