- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.12.2016, 10:38)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMV Petrom şi Hunt Oil încep producţia experimentală de gaze la Padina
OMV Petrom şi Hunt Oil Company of Romania au început producţia experimentală de gaze din zăcământul de la Padina, din sudul judeţului Buzău, descoperit la sfârşitul lui 2014, aceasta fiind ultima fază a etapei de explorare a unui zăcământ nou.
Urmărește
1217 afișări
OMV Petrom şi Hunt Oil încep producţia experimentală de gaze la Padina (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)
Producţia se realizează cu ajutorul sondei Padina Nord 1, forată în 2014, şi a unor facilităţi de producţie nou-construite: separatoare de gaze, sisteme de tratare şi măsurare a gazelor, conducte pentru conectarea cu sistemul naţional de transport şi facilităţi de depozitare a produselor lichide, precizează un comunicat al Petrom.
Valoarea cumulată a investiţiilor celor două companii în perioada 2014-2016, pentru proiectul de la Padina Nord 1, se ridică la aproximativ 17 milioane de euro. Lucrările de construcţie a facilităţilor s-au realizat în şapte luni, precizează comunicatul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan, întâlnire cu reprezentanţii mediul privat înainte de negocierile pentru guvernare - surse
-
Coreea de Nord din inima Europei. Lukaşenko: avem zeci de focoase nucleare
-
Maia Sandu, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: „Mergem spre Uniunea Europeană pentru că ne dorim o viaţă mai bună”
Cu o producţie medie totală de gaze şi condensat care s-a stabilizat în jurul valorii de 1.900 bep/zi (barili echivalent petrol pe zi), în linie cu estimările iniţiale, sonda Padina Nord 1 se numără în acest moment printre cele mai productive sonde din portofoliul OMV Petrom.
Companiile estimează că la Padina producţia experimentală va dura circa 12 luni. Prin exploatarea experimentală se urmăreşte obţinerea datelor care să permită stabilirea detaliilor tehnico-economice care stau la baza deciziei de trecere în faza de dezvoltare.
În 2010 OMV Petrom a încheiat un contract cu Hunt Oil în scopul de a explora şi dezvolta blocurile de pe uscat Adjud şi Urziceni Est, fiecare partener având o cotă de participare de 50 de procente, iar Hunt Oil fiind operatorul.
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 65 milioane bep în 2015. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.
Hunt Oil este una dintre cele mai mari companii nelistate din Statele Unite, care operează atât intern, cât şi pe plan internaţional, fiind implicată în activităţi de explorare şi producţie în America de Nord, America de Sud, Europa şi Orientul Mijlociu.
Citeşte şi: Guvernul decide, în şedinţa de joi, înfiinţarea Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro
Citeşte şi: Statele UE acceptă ca toate acordurile energetice cu ţări terţe să aibă aprobarea Comisiei Europene
Citeşte şi: Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională a României în legătură cu taxarea proprietăţilor
Citeşte şi: 10 previziuni controversate: în 2017 Brexit devine Bremain, iar China depăşeşte estimările de creştere
Citește pe alephnews.ro: Cât de importantă este o viață sexuală activă? Intimitatea fizică joacă un rol esențial în menținerea relațiilor sănătoase
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a prezis Nostradamus pentru 2025: se pune la cale un război și 2 țări intră în conflict
CANCAN.RO
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea ne spune care sunt cele 2 alimente care ne fac cei mai INTELIGENȚI
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:50
Lasconi: Înainte de orice, sunt un om care doreşte binele României
-
astăzi, 22:49