Ordonanţa privind reducerea TVA la pâine va fi adoptată după 1 iulie

Ordonanţa privind reducerea TVA la pâine va fi adoptată după 1 iulie, deoarece în primul semestru al anului nu pot fi efectuate rectificări bugetare, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

315 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa privind reducerea TVA la pâine va fi adoptată după 1 iulie

Ordonanţa privind reducerea TVA la pâine va fi adoptată după 1 iulie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"După 1 iulie (va fi adoptată ordonanţa-n.r.), nu putem înainte să facem rectificări bugetare", a spus Ponta, aflat în Germania.

El a precizat că va trebui publicat şi studiul de impact aferent introducerii unui TVA redus la pâine.

Premierul Victor Ponta a declarat, la jumătatea lunii mai, că pentru proiectul de reducere a TVA la pâine începând cu 1 iulie va trebui să fie alocate 250 de milioane de lei, Fondul Monetar Internaţional transmiţând Guvernului să aloce aceşti bani din altă parte şi să nu meargă doar pe ideea că îi va recupera din evaziunea fiscală.

Reducerea TVA la pâine ţine de o decizie politică şi de o discuţie cu reprezentanţii FMI pentru a agrea măsura, a declarat, joi, Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici