- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.08.2015, 16:20)
- Alina Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patronatele din turism resping trecerea birourilor de promovare externă la Institutul de Comerţ
Patronatele din turism resping transferul birourilor de promovare externă de la Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) la Institutul de Comerţ Exterior şi cer Guverului să le consulte în privinţa deciziilor care afectează acest domeniu.
Urmărește
127 afișări
Mohammad Murad (Foto: Silviu Matei / Mediafax Foto)
"Dacă în alte domenii statul încă mai are încă participaţii însemnate, turismul românesc este integral privat. Cel mai bine ştiu ce se întâmplă în piaţă patronii din turism. Ultima măsură greşită, luată fără ca noi să fim consultaţi, a fost trecerea birourilor externe de promovare turistică de la Autoritatea Naţionale de Turism la nou înfiinţatul Institut de Comerţ Exterior", a declarat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), într-un comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan, întâlnire cu reprezentanţii mediul privat înainte de negocierile pentru guvernare - surse
-
Coreea de Nord din inima Europei. Lukaşenko: avem zeci de focoase nucleare
-
Maia Sandu, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: „Mergem spre Uniunea Europeană pentru că ne dorim o viaţă mai bună”
Reprezentanţii FPTR spun că turismul românesc este afectat de multe ori atunci când "nişte funcţionari iau, din birourile lor, măsuri rupte de realitate, cum este şi mutarea birourilor externe de promovare turistică de la ANT la nou înfiinţatul Institut de Comerţ Exterior".
Din acest motiv, federaţia solicită Guvernului să fie consultată atunci când se iau decizii în legătură cu turismul.
"Turismul românesc este, în proporţie de peste 99%, aflat în proprietate privată şi, din acest motiv, nu mai vrem să se ia hotărâri fără să mai fim consultaţi. S-a întâmplat de multe ori ca nişte funcţionari, din birourile lor, să ia decizii care să ne afecteze. (...) Transferul reprezenţantelor de la ANT la IRCE va îngreuna, cu siguranţă, şi activitatea de promovare pe piaţa externă a firmelor româneşti de turism, care vor trebui, de exemplu pentru a participa la târgurile internaţionale de turism de la Berlin sau Londra, să discute cu ANT, care decide unde şi cum se participă la târgurile internaţionale, dar şi cu IRCE, care va răspunde de modul de organizare a standului. Asta în cazul în care cele doua instituţii se vor înţelege şi vor colabora", a declarat preşedintele FPTR.
În urma deciziei Guvernului, reprezentanţele externe vor trebui să coopereze pentru exercitarea atribuţiilor lor cu Autoritatea Naţională de Turism, chiar instituţia din care vor fi desprinse, potrivit sursei citate.
"În decembrie anul trecut s-a decis înfiinţarea Institutului Roman de Comerţ Exterior (IRCE), care va avea un total de 60 de posturi care, deşi se va ocupa de exporturi, nu va avea în subordine cele 83 de posturi ale ataşaţilor comerciali ai României, dar preia în schimb birourile naţionale de turism. Reprezentanţele externe de turism vor fi preluate fără vreun compartiment de suport, în condiţiile în care nou înfiinţatul institut nu dispune de personal de specialitate în domeniul promovării turistice, care are un caracter special, diferit de promovarea comercială", se mai arată în comunicat.
Reprezentanţii FPTR concluzionează că transferul celor nouă reprezenţante externe de turism funcţionale către o structură "neadecvată, neperformantă în domeniul turistic" va determina mari prejudicii turismului românesc şi imaginii României ca destinaţie turistică.
Iniţiativa Executivului privind reprezentanţele externe a fost criticată încă de anul trecut de către patronatele din turism, care anunţau chiar la un moment dat, prin ANAT, că autorităţile au renunţat la varianta transferului unităţilor de promovare.
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc reuneşte companii cu un total de 31.000 de angajaţi şi afaceri de peste 5 miliarde de euro.
Citeşte şi: Ponta despre impozitul specific pentru turism: Dacă asta duce la debirocratizare, sigur îl sprijinim
Citește pe alephnews.ro: Cât de importantă este o viață sexuală activă? Intimitatea fizică joacă un rol esențial în menținerea relațiilor sănătoase
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a prezis Nostradamus pentru 2025: se pune la cale un război și 2 țări intră în conflict
CANCAN.RO
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea ne spune care sunt cele 2 alimente care ne fac cei mai INTELIGENȚI
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe